Galla-aktivister sat på fri fod

Politiet løslader Greenpeace-aktivister
Foto: POLFOTO/Thorkild Amdi

Galla-aktivister sat på fri fod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dagen før nyt retsmøde om fængslingen af de fire aktivister fra Greenpeace har politiet besluttet at sætte dem på fri fod.

Københavns Politiet har besluttet at sætte fire medlemmer af Greenpeace på fri fod.

Løsladelsen sker onsdag aften få timer før, at varetægtsfængslingen udløber torsdag.

De fire er sigtet for at have deltaget i den verdensberømte happening under klimatopmødet i København.

Under en gallamiddag med den kongelige familie for statsoverhoveder optrådte aktivisterne i stiveste puds og opfordrede med et stort gult banner verdens ledere til at handle i stedet for at snakke.

I lejede limousiner sneg den alternative delegation sig ind blandt de mange korteger, der rullede op foran slottet. Ved hjælp af falske nummerplader og blåt blink indkøbt i en legetøjsbutik lykkedes det at komme forbi det angiveligt store sikkerhedsopbud.

Tre af de fire har været fængslet i 20 dage, mens den fjerde har tilbragt 19 dage bag tremmer. De fire er generalsekretæren for Greenpeace Spanien, en norsk kvinde samt en schweizisk og en hollandsk mand.

Greenpeace har beskyldt politiet for en hævnaktion mod aktivisterne, fordi et hul i sikkerheden blev afsløret med aktionen.

Politiadvokat Dorit Borgaard forklarer om baggrunden for løsladelsen:

- De har siddet fængslet, fordi der var ukendte medgerningsmænd på fri fod, men nu har vi fået navnene og vurderer, at der ikke længere er behov for varetægtsfængsling, siger hun.

Anklageren mener, at de fire på fri fod dermed ikke længere kan hindre politiets opklaringsarbejde.

Hun vil ikke kommentere oplysninger om, at der internt i anklagemyndigheden i Københavns Politi har været uenighed om varetægtsfængslingen.

- Der er i hvert fald enighed om denne beslutning, siger Dorit Borgaard.
Anklagemyndigheden hos Københavns Politi løslod onsdag de fire Greenpeace aktivister:  Joris Thijssen (nr. 2 fra v.),  Juan Lopez de Uralde (nr. 4 fra v.),  Nora Christiansen (nr. 5 fra v.), Christian Schmutz (nr. 7 fra v.)  der trængte ind til dronningens gallamiddag på Christiansborg i forbindelse med COP15. Godt 30 familiemedlemmer og venner af de varetægtsfængslede var mødt frem ved Vestre Fængsel for at modtage de løsladte.
Anklagemyndigheden hos Københavns Politi løslod onsdag de fire Greenpeace aktivister: Joris Thijssen (nr. 2 fra v.), Juan Lopez de Uralde (nr. 4 fra v.), Nora Christiansen (nr. 5 fra v.), Christian Schmutz (nr. 7 fra v.) der trængte ind til dronningens gallamiddag på Christiansborg i forbindelse med COP15. Godt 30 familiemedlemmer og venner af de varetægtsfængslede var mødt frem ved Vestre Fængsel for at modtage de løsladte.
Foto: POLFOTO/Jan Unger

Galla-aktivister sat på fri fod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce