Gade beklager Irak-sag


Gade beklager Irak-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsvarsminister Søren Gade (V) har skriftligt kritiseret Forsvarskommandoen for ikke straks at orientere ham om, at forsvaret havde trukket en 37-årig kvindelig efterretningsofficer tilbage fra Irak-styrken. Hun er blevet sigtet, mens forsvarsministeren efter et møde med forsvarschef Jesper Helsø og forsvarets auditørkorps tirsdag trak fire chefer fra Irak-styrkens ledelse hjem.

Både ministeren og forsvarschefen afvise onsdag morgen at konkludere, om danske soldater har begået tortur eller forbrudt sig mod Genéve-konventionens regler om behandling af krigsfanger. De henviste til, at forsvarets uafhængige auditør-korps undersøger, om reglerne er overtrådt.

- Ved tirsdagens møde fik jeg oplysninger frem, som gør, at jeg træffer den politiske beslutning, at jeg ønsker ledelsen hjem. Jeg mener, at der kan stilles berettiget tvivl om deres dømmekraft. Jeg skal skynde mig at sige, at da jeg traf beslutningen, bakkede forsvarschefen mig op med det samme, sagde Søren Gade onsdag morgen til TV2.

Den sigtede kvindelige efterretningsofficer siger til Ekstra Bladet via sin advokat Ebbe Mogensen, at hun er blevet syndebuk i sagen. Hun føler sig svigtet af ledelsen i Camp Eden, hvor Irak-styrken er udstationeret, samt af Hærens Operative Kommando. Forsvarsministeren fik først søndag aften at vide af Ekstra Bladet, at hun var blevet hjemsendt.

Gade beklager Irak-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce