Gade afhørt om departementschefs svigt


Gade afhørt om departementschefs svigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsvarsminister Søren Gade har fortalt politiet, at hans departementschef var skyld i, at Udenrigspolitisk Nævn blev misinformeret i jægerbogssag.

Departementschef i Forsvarsministeriet, Lars Findsen, var skyld i, at forsvarsminister Søren Gade (V) misinformerede Udenrigspolitisk Nævn i sagen om bogen "Jæger - i krig med eliten".

Det understreger forsvarsministeren under en afhøring af Rigspolitiet i forbindelse med sagen om den arabiske oversættelse af jægersoldaten Thomas Rathsacks bog, oplyser TV2. Afhøringen er et led i forsvarets auditørkorps' undersøgelse af sagen.

Søren Gade har fortalt til politiet, at departementschefen op til mødet den 24. september undlod at informere ham om, at oversættelsen var en ubrugelig maskinoversættelse - selv om Lars Findsen var bevidst om dette.

På den baggrund orienterede Gade Udenrigspolitisk Nævn, om at "bogen allerede ligger i en arabisk version på internettet" - uden at vide, at version var uden værdi.

De manglende informationer fra Lars Findsen betød, at Gade udråbte den arabiske oversættelse til at udgøre end langt større sikkerhedsrisiko, end det reelt var tilfældet.

Allerede den 3. oktober kom det frem, at Forsvarskommandoen havde informeret Lars Findsen om maskinoversættelsen før mødet i Udenrigspolitisk Nævn.

Søren Gade valgte allerede dengang at frede sin departementschef.

- Jeg har fuld tillid til min departementschef. Jeg har en glimrende departementschef, som jeg selv har hentet. Jeg har et godt samarbejde med ham i dagligdagen. Det har jeg i dag, og det har jeg også i morgen. Lad det stå lysende klart, slog Gade fast over for forsvarsforligskredsen i oktober.

Gade afhørt om departementschefs svigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce