Gade: International domstol til pirater


Gade: International domstol til pirater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Piratfrigivelsen antyder, at Danmark vil undgå strandede somaliske pirater herhjemme, mener ekspert. Forsvarsminister vil have international domstol.

Forsvarsminister Søren Gade (V) afviser, at den danske indsats mod pirater ud for Afrikas kyst er ligegyldig.

Udmeldingen kommer efter, at ministeren i nat gav orlogsskibet Absalon ordrer om at løslade de 10 pirater, skibet pågreb den. 17. september.

- Det er jo ikke sikkert, at det ender med frigivelse, hvis vi i morgen pågriber pirater fra et andet land. Og det gode skib Absalon har jo altså stoppet piratangreb, siger Søren Gade.

I en orientering til partierne bag forsvarsforliget konkluderer ministeren, at dansk lov ikke giver mulighed for at retsforfølge de formodede pirater ved en dansk domstol.

Samtidig har regeringen undersøgt, om det var muligt at overdrage de tilbageholdte til andre lande i den internationale koalitionsstyrke, den såkaldte Task Force 150. Eller til Somalia eller et af landets nabostater. Men det lader sig ikke gøre på grund af Danmarks internationale forpligtelser.

Ministeren erkender dog, at situationen ikke er optimal. Derfor tager han nu initiativ til, at man sammen med de andre lande i Task Force 150 retter henvendelse til FN for at få løst problemet, så piraterne kan retsforfølges ved en international domstol.

- Det er ikke første gang, det er et problem. Det er ikke sidste gang, det bliver et problem. Og det er ikke kun et dansk problem, siger ministeren.

Gade: International domstol til pirater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce