Der sælges stadig store mængder ulovligt fyrværkeri på nettet, og politiet gør ikke nok for at dæmme op for det ulovlige salg, siger fyrværkeri-direktør til Jyllands-Posten.

Internettet og de sociale medier bugner stadig med annoncer for ulovlige kanonslag, selv om nytåret for længst er overstået, skriver Jyllands-Posten.

Mange af de ulovlige kanonslag er særdeles kraftige og direktør for Aalborg Fyrværkerifabrik, Martin Sørensen, frygter, at det kan ende med en ulykke som den i Seest i 2004.

- Og sker det, tror jeg, at det er slut med at sælge fyrværkeri i Danmark - også det lovlige, siger han til Jyllands Posten.

DR Nordjylland har i dagene efter nytår gennemgået en række Facebook-sider med aktive sælgere, købere og folk, der søger rådgivning om køb af krudt over nettet.

Martin Sørensen gør også opmærksom på, at man let kan købe de kemikalier, der skal til for at fremstille kanonslag, i Danmark, og han er vred over, at politiet ikke sætter kraftigt nok ind for at fange bagmændene.

Hos Rigspolitiets Nationale Forebyggelsescenter afviser man imidlertid, at ulovligt fyrværkeri ikke bekæmpes.

- Vi gør, hvad vi kan, og takket være vores indsats og den kampagne, som vi har kørt sammen med Sikkerhedsstyrelsen og Skat, har vi i år undgået de helt alvorlige skader med krysantemumbomber. Det synes jeg er en succes, siger vicepolitiinspektør Henrik Framvig fra Rigspolitiet til Jyllands-Posten.