Fyret i Seattle

Carina Christensen blev fyret under en mellemlanding i Seattle.
Foto: Christian Klindt Sølbeck/Polfoto

Fyret i Seattle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Carina Christensen modtog meddelelsen om sin egen fyring under en mellemlanding

Det skete lidt hovedkulds, og hun kunne godt have tænkt sig et anderledes forløb. Sådan ser Carina Christensen tilbage på dagen, hvor hun blev kaldt hjem fra Vancouver til en fyreseddel.

- Jeg var ankommet til OL i Vancouver lørdag eftermiddag, og allerede søndag aften ringer Lene Espersen til mig og siger, at jeg skal finde et fly hjem, siger Carina Christensen om forløbet.

Hun fik i første omgang at vide, at der var en stor rokade på vej, men ikke noget om hvordan hendes egen position så ud.

- Beskeden om fyringen fik jeg under en mellemlanding i Seattle. Jeg kunne da godt have ønsket mig, at det ikke var en situation, hvor jeg samtidig stod og fumlede med pas og boardingkort. Men sådan blev det altså, siger Carina Christensen resigneret.

Det blev til flere lufthavnsamtaler under hjemturen, for under den næste mellemlanding fik Carina Christensen Lars Løkke selv i telefonen.

- Han takkede for et godt samarbejde, og ønskede mig det bedste fremover, og jeg kunne jo kun sige det samme til ham fortæller Carina Christensen.

Tager ikke kritik personligt

Den kritik, der gennem tiden er faldet ned over Carina Christensen som kulturminister, er ikke noget, hun har taget personligt.

- Jeg er selv godt tilfreds med det, jeg har udrettet som kulturminister. Jeg har taget udgangspunkt i den, jeg er og det, jeg kan. Jeg ønskede et opgør med det københavneri, der tidligere har været, og det har jeg modtaget nogle slag for. Men det er, som man kunne forvente, mener Carina Christensen.

Hun beskriver selv sin profil som en erhvervskvinde fra provinsen. Derfor mener hun heller ikke, det kunne komme bag på nogen, at hun først og fremmest havde fokus på kulturlivet uden for København. Men hun kunne godt have ønsket sig mere til til opgaven.

- Vi stod jo først overfor at skulle sætte mange af de nye projekter i søen. Det er jo så spørgsmålet, om den nye minister vil fortsætte det arbejde, funderer den afgåede minister.

Helt uforberedt på kritikken var hun dog ikke.

- Jeg vidste jo, da jeg sagde ja til jobbet, at det er en post, som alle har en holdning til. Når jeg så ovenikøbet valgte at lægge min helt egen stil, så skulle det jo give ballade. Men jeg havde tillid til, at der var en grund til, at man havde peget i min retning. Ministerposter er jo nogen man bliver udpeget til, og ikke nogen man selv søger.

Fyret i Seattle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce