Fyrede skal uddannes til job efter krisen


Fyrede skal uddannes til job efter krisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyrede eller voksne uden uddannelse skal tilbydes ny uddannelse på fulde dagpenge til at klare job, når krisen er slut, sagde Thorning-Schmidt i 1. maj-talen.

Tag en uddannelse, som samfundet har mest brug for, på højeste dagpengesats.

Sådan lyder Socialdemokraternes enkle tilbud til de mennesker, der bliver fyret under krisen og gerne vil sadle om, og til de voksne, der aldrig fik sig en uddannelse.

Det sagde S-formand Helle Thorning-Schmidt på 1. maj-mødet tidligt i morges i Fritidscentret i Vestergade i Randers, hvor hun blev mødt med stormende klapsalver fra omkring 300 morgenfriske fremmødte.

- Når krisen er slut, ser Danmark anderledes ud. Ikke alle kan få et job som før. Derfor skal vi kunne noget mere og andet. Det er min ambition, at det er et klogere Danmark, der kommer ud på den anden side af krisen. Mere veluddannet, mere klar til fremtidens benhårde konkurrence, sagde hun.

Partiformanden fastslog, at uddannelse på højeste dagpenge er retfærdigt og sund fornuft.

- I skal ikke tro på dem, der siger, at det egentlig er meget sundt, at arbejdsløsheden stiger lidt. Og I skal slet ikke tro på dem, der siger, at det er bedre at se tiden an, før vi handler. Vi har brug for handling nu, inden krisen bider sig fast. Det er nu, hvor håndværkere går ledige, at vi skal ordne daginstitutioner og skoler, der står og forfalder. Det er nu, vi skal modernisere de danske sygehuse og give de ældre tidssvarende plejehjem, sagde Socialdemokraternes formand.

Hun afviste, hvad hun kaldte regeringens vej:

- De tror, at vejen ud af krisen er den selv samme, der førte os ind i den med mere lånefinansieret overforbrug og mere liberalisering af bankerne. Vi vil være et stærkt, rigt og sundt samfund, hvor der ikke er 60.000 børn, der lever i fattigdom, og hvor antallet af familier, der bliver sat på gaden, ikke stiger og stiger, understregede Thorning-Schmidt.

Næste stop for Helle Thorning-Schmidt er Århus, hvor hun skal tale kl. 8:00.

Fyrede skal uddannes til job efter krisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce