Skiturister fra blandt andet Fyn fik sig et chok i Østrig til morgen. Alle er dog uskadte.

Skiferien i Østrig fik en dramatisk afslutning for en busfuld danskere på vej til lufthavnen i Salzburg lørdag morgen. Der gik ild i bussen, og passagererne måtte evakueres.

Administrerende direktør for Højmark Rejser, John Brügmann, bekræfter, at det gik ud over en gruppe, der rejste med Højmark Rejser.

- Jeg kan berolige med, at ingen er kommet noget til, selv om det da har været en ubehagelig oplevelse for vore gæster, siger han.

Der er dog en del ski, støvler og anden bagage, som er gået til ved busbranden, så nu venter der en forsikringssag, oplyser John Brügmann.

Uheldet skete i en shuttlebus, der skulle køre skituristerne fra hotellet til lufthavnen i Salzburg tidligt lørdag morgen.

Ifølge John Brügmann blev der dog hurtigt tilkaldt en anden bus, så danskerne nåede det planlagte fly mod Kastrup.

John Brügmann kan dog ikke sige noget om, hvordan der kunne gå ild i bussen.

- Vi har selvfølgelig kontakt til bussens ejer, som er en stor lokal busvognmand, som vi har arbejdet sammen med i mange år. Men de kan næppe sige noget om årsagerne til branden før mandag. Det kan være en slange, der er hoppet af, så der kunne gå ild i noget, men vi ved det ikke, siger direktøren.

John Brügmann blev ringet op om branden klokken 7.15 lørdag morgen, og han glæder sig over, at danskerne nu er på vej hjem uden forsinkelser trods den dramatiske oplevelse.

Ifølge Fyens.dk's oplysninger var en gruppe unge mænd fra Odense med bussen. Vi arbejder i øjeblikket på at komme i kontakt med gruppen.

  • Byrne_Tommy_(2015)_004

    Af:

    Tommy er journalist på samfundsredaktionen og arbejder med stofområder som politik, sundhed og uddannelse. Han har tidligere arbejdet på erhvervsredaktionen og har også vikarieret som politisk reporter på Christiansborg. Tommy er gift (for anden gang), har to børn og bor mest i Odense men også på Langeland, hvor de har et fritidshus i Lohals.

Mere om emnet

Se alle
7
Skiturister: Bussen opførte sig mærkeligt fra starten

Skiturister: Bussen opførte sig mærkeligt fra starten

7
Skiturister: Bussen opførte sig mærkeligt fra starten

Skiturister: Bussen opførte sig mærkeligt fra starten

Rejsearrangør bekræfter: Bagdæk sprang før busbrand