Fynske sex-guider er kommet godt fra start


Fynske sex-guider er kommet godt fra start

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folkeskoleelever i Middelfart, Kerteminde og Dalby har i denne uge haft besøg af fynske sex-guider, som gerne vil udgøre et supplement til den traditionelle seksualundervisning i folkeskolernes ældste klasser.

Sexekspressen Odense er en forening af lægestuderende, der tilbyder et gratis og uforpligtende supplement til folkeskolens seksualundervisere, og formanden for den fynske afdeling, Mette Astrup Madsen, er imponeret over standarden i de ældste folkeskoleklasser på Fyn.

- De havde været på præventionsklinik, så de vidste meget i forvejen om kønssygdomme og prævention. Så vi snakkede mest om følelser, forelskelser og kroppens anatomi, fortæller Mette Astrup Madsen.

Solid baggrund om sex

Formanden har sammen med de andre fynske lægestuderende i Sexekspressen Odense tidligere på året oparbejdet en solid baggrund for at kunne formidle anatomi og andre relevante aspekter inden for seksualundervisning.

Det skete blandt andet på en studietur til det nordlige Sjælland, hvor københavnske lægestuderende, der allerede havde uddannet sig til fuldbefarne sex-guider, delte ud af deres erfaringer med at formidle seksualundervisning til de ældste folkeskoleelever. Det blev til et ugeseminar, hvor lægestuderende og elever snakkede om sex, havde onani-grupper, lærte om G-punktets forunderlige verden og i det hele taget koncentrerede sig om sex på alle tidspunkter af alle ugens syv dage.

Efter en hektisk uge med fynske prøveklasser, som skal give de lægestuderende brugbare tilbagemeldinger til at planlægge den endelige seksualundervisning ud fra, så maner formanden for Sexekspressen til ro.

- Vi skal lige passe på, at det ikke tager overhånd, lyder kommentaren fra formanden for de 10 fynske lægestuderende, der altså nu er i fuld gang med at planlægge flere møder med fynske folkeskoleelever overalt på Fyn.

Imellem besøgene i klasseværelserne skal de lægestuderende sex-guider også selv sørge for at passe deres egen undervisning.

Foreløbig venter to folkeskoleklasser i Middelfart samt en efterskoleklasse på Ærø på at få besøg af sex-guiderne. Endnu er der ingen skoler i Odense, som har meldt sig i køen af interesserede "kunder".

- Odense skal nok komme, forsikrer Mette Astrup Madsen.

Fynske sex-guider er kommet godt fra start

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce