Odense-restaurant er inviteret: Køkkenchefer håber på en Michelin-stjerne til Fyn i dag


Odense-restaurant er inviteret: Køkkenchefer håber på en Michelin-stjerne til Fyn i dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Vi har talt med køkkenchefer og direktører fra seks toprestauranter på Fyn for at høre, om de tror på stjernedrys til Fyn, når Michelin i dag uddeler stjerner til de nordiske lande.
  • The Balcony i Odense har fået en invitation til at deltage i uddelingen i København.

Peter Steen Hansen, indehaver af The Balcony, Odense

- Vi tør ikke komme med et bud på, om vi får en Michelin-stjerne, men det er rigtigt, at vi har fået en invitation til at deltage i arrangementet i København. Det er selvfølgelig spændende, men vi kan ikke svare på, hvad det betyder.

- Michelin skifter hele tiden protokol for, hvordan de gør tingene, og de holder det fuldstændig hemmeligt. I princippet kan man godt få en invitation uden at få en stjerne.

- Men vi har bygget vores restaurant op på det simple koncept, at vi gerne vil have en Michelin-stjerne, så det er selvfølgelig det, vi går efter og tror på. Vi synes selv, vi fortjener en.

Thomas Pasfall, køkkenchef, Restaurant Pasfall, Odense

- Jeg regner bestemt ikke med, vi får en stjerne. Der har ikke været nogen forbi her. Det er i hvert fald vores fornemmelse - og den slags har man som regel en fornemmelse af.

- Jeg har tidligere fået omtale, og den slags betyder meget. Det er et skulderklap og en anerkendelse af det arbejde, jeg går og gør hver dag. Vi vil selvfølgelig gerne måles og vejes af Michelin. Da jeg blev optaget i guiden var det en drøm, der gik i opfyldelse.

- Når det er sagt, er det vigtigste for en restaurant, hvad gæsterne synes. Det er vigtigt at have glade gæster. Men vi tager det stille og roligt i restauranten i de her dage - det gør vi hver eneste dag. Og vi glæder os over det, vi har opnået.

- Der er flere steder på Fyn, der er aktuelle - Falsled Kro, Sortebro Kro og The Balcony, der allerede har lagt op på Instagram, at de er inviteret.

Randi Schmidt, adm. direktør Falsled Kro, Faldsled

- Vi har ikke fået en invitation til på mandag, så vi passer vores telefon og ser, hvad der sker. Det er det, der er med Michelin. Deres veje er uransagelige. Men vi regner ikke med, at vi får nogen stjerne. Det er sådan en mavefornemmelse, vi har.

- Vi mener heller ikke, vi har haft anmeldere på besøg. Vi ved, de har været andre steder, hvor de også har givet sig til kende. Det gør de ikke alle steder. Man ved aldrig, hvordan de gebærder sig, når de kommer på besøg. Det kan være, at de lægger deres visitkort hos køkkenchefen.

- Der er en håndfuld restauranter på Fyn, der er kandidater til en stjerne. Det er Restaurant Lieffroy, Pasfall, Sortebro Kro og The Balcony.

John Kofod Pedersen, køkkenchef Sortebro Kro, Odense

- Det er udelukket, at vi får. Vi har ikke haft besøg og har ikke fået brev fra dem. Vores lille ø har brug for at få nogle stjerner, og jeg er ligeglad med, hvem der får dem.

- Det er med til at skabe en stemning af, at hvis du tager til Fyn, er der restauranter oppe i det øverste leje. Vi skal leve af turister, og vi kan ikke få for mange "gastro-turister". De har pengene siddende mere løst, og de kommer på tidspunkter, hvor der ikke er så mange andre.

- Det betyder meget for restauranternes selvforståelse at blive nævnt eller få en stjerne. Men priserne stiger de steder, så ud fra et gæstesynspunkt er det bedre at gå efter at spise på en restaurant, der er en favorit af andre grunde.

- Det er usikkert, hvad vi får på Fyn. The Balcony har skrevet, at de har fået en invitation. Det kan blive dem. De kan blive nævnt og få et klistermærke eller en stjerne.

Patrick Lieffroy, køkkenchef på Restaurant Lieffroy, Nyborg

Jeg tror ikke umiddelbart, vi har haft besøg af Michelin, og vi har heller ikke hørt fra dem, så vi har ingen forventninger i den retning. Vi gør vores bedste hver eneste dag, og vi vil hellere have glade gæster end en Michelin-stjerne. Det er det, der er vigtigst for os.

- Men vi synes da, at vi fortjener en stjerne. Og det er der også flere andre restauranter på Fyn, der gør. Blandt andet Falsled Kro, Sortebro Kro og Rudolf Mathis, hvis jeg skal komme med et par bud.

Puk Lyskjær Larsen, ejer af Rudolf Mathis i Kerteminde

- Jeg har ingen fornemmelse af, at de har været her i restauranten, og jeg tvivler på, at de overhovedet kommer til Fyn. Jeg synes faktisk, Michelin er noget mærkeligt noget. De restauranter, der er en stjerne værd i Frankrig, er tilsyneladende ikke en stjerne værd i Danmark. Derfor ved jeg heller ikke, hvad man kan bruge det til.

- Hvis jeg skulle komme med et bud på, hvem der skulle have en stjerne på Fyn, ville jeg sige Falsled Kro, Restaurant Lieffroy, Sortebro Kro, Pasfall og The Balcony. Og vi burde også.

Odense-restaurant er inviteret: Køkkenchefer håber på en Michelin-stjerne til Fyn i dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce