Fynske kvinder føder færre børn

Antallet af børnefødsler faldt på Fyn i 2009, og billedet er det samme landet over. "Finanskrisens skyld", mener en ekspert.
Foto: colorbox.com

Fynske kvinder føder færre børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye tal viser, at antallet af børnefødsler er faldet drastisk

I 2009 oplevede Fyn et stort fald i antallet af børnefødsler, og det samme gælder resten af Danmark, viser tal fra Danmarks Statistik. Faktisk har det nuværende fødselstal ikke været så lavt i 20 år.

Hvor antallet af nyfødte på landsplan faldt med 3,4 procent fra 2008 til 2009, faldt antallet af børnefødsler på Fyn tilsvarende med hele 6 procent.
 
Alle kommuner i det fynske oplevede således at færre nye "indfødte" kom til verden i 2009 – på nær Ærø, der i fjor fik 52 nye beboere mod 36 i 2008, og altså oplevede en stigning af børnefødsler.

Finanskrisen er grunden til det landsdækkende lave fødselstal, mener seniorforsker Mogens Christoffersen fra SFI - det Nationale Forskningscenter for Velfærd

- Den økonomiske usikkerhed rammer især unge, fordi de har sværere ved at komme ind på arbejdsmarkedet og også bliver afskediget først. Derfor er det naturligt nok, at de tøver med at få et barn, indtil de har færdiggjort deres uddannelse og fået et fast jo med løn under barselsorloven, siger han til gratisavisen 24 Timer.

Fynske kvinder føder færre børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce