Turismens Dag er ikke et hit blandt fynske kommuner. Turistchef fra Assens ærgrer sig over den manglende deltagelse.
Lørdag afholdes der Turismens Dag over hele landet. Og så alligevel ikke, for kun 26 kommuner er med i arrangementet, der går ud på at gøre lokale beboere til turister i deres egen by for en dag.

Kun fire fynske kommuner har valgt at være med til Turismens dag - nemlig Assens, Kerteminde, Svendborg og Middelfart. Hos turistchefen i Assens, Inge Dahl, vækker det bestemt ikke begejstring.

- Det ærgrer mig der ikke er flere med. Fyn skal sælge sig sammen på turisme, og det er det vi prøver på at gøre ved at deltage i Turismens Dag, forklarer hun.

I Assens Kommune falder deres kampagne ”Vi gør hinanden gode” tilfældigvis samtidig med Turismens Dag, og derfor havde de i forvejen planlagt en kulturrig weekend. Men Inge Dahl understreger, at de ville have deltaget i Turismens Dag uanset hvad.

- Vi har givet den en ekstra skalle i forhold til vores kampagne, så det har kostet ekstra timer at være med i samarbejdet, forklarer hun.

På trods af det ekstra arbejde, mener hun gevinsterne er større ved samarbejdet. Det er ifølge turistchefen en god lejlighed til at sætte et særligt fokus på turismen.

- Det er vi nødt til at gøre for at blive opdaget. Hvis vi synes det er dejligt at bo her i Assens, bliver vi jo de bedste ambassadører for byen, fortæller Inge Dahl.

De store byer melder fra

Hos turistkontoret i Ærø, finder man ikke samme begejstring for Turismens Dag. Øen deltog sidste år i samarbejdet, men endte med et skuffende resultat.

- Sidste år havde vi det mest omfattende program på Fyn, men interessen var stort set ikke-eksisterende. Ærø er for lille et område uden for sæsonen, og ingen gider tage færgen hertil, forklarer turistchef Carl Jørgen Heide.

Lidt større begejstring for projektet finder man hos Odenses turistchef, Lone Østergaard, på trods af at kommunen har droppet samarbejdet i år. Manglende ressourcer til opgaven er hendes forklaring på, at Odense ikke deltager i Turismens Dag.

Ideen er god, helt sikkert. Men i år har vi alt for mange andre opgaver her i Odense, og vi synes egentlig vi er godt med, forklarer hun.

Turismens Dag er bestemt med i deres overvejelser for næste år, fortæller hun, for hun mener det er vigtigt at bakke op om turismen på landsplan. Især for at støtte de mindre kommuner.

- Der er nok en årsag til, at store byer som Aarhus ikke er med - de klarer sig jo fint på turistområdet, ligesom os, lyder argumentet fra Lone Østergaard.
  • Fyns Amts Avis

Mere om emnet

Se alle
Velbesøgt turistdag i Kerteminde

Velbesøgt turistdag i Kerteminde