Fynske jobcentre: Syrere skal hurtigt i arbejde


Fynske jobcentre: Syrere skal hurtigt i arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jobcentrene ændrer strategi for at få veluddannede syriske flygtninge hurtigere i job.

Flere fynske kommuner har måttet stramme op på deres integrationsindsats for flygtninge og indvandrere. De gamle metoder har simpelthen vist sig at være for stive og langsomme i forhold til de syriske flygtninge, som både er veluddannede og meget ivrige efter at komme i gang og klare sig selv.

Odense Kommune er en af dem, der nu skifter gear for at ikke at risikere at gøre flygtninge til klienter i stedet for ressourcer:

- Vi er gået i gang med at vende bøtten på hovedet, så de hurtigere kommer ud i samfundet. De skal ud på arbejdspladserne, så de kan tjene penge, få brugt sproget og samtidig lære om samfundet, siger Steen Møller (K), der er rådmand for beskæftigelsesområdet.

Det har ellers været sådan, at undervisning i sprog blev prioriteret højest og derefter praktik eller arbejde.

I Nordfyns Kommune er de også i gang med at stramme op for at få flygtninge hurtigt ud i de fynske virksomheder.

Teamleder Anne-Marie Stephensen erkender, at det er kommet bag på dem, at især de syriske flygtninge har så mange kvalifikationer:

- Det er næsten lidt pinligt, men ja, det kommer bag på os, at to tredjedele faktisk ville være parate til at arbejde, hvis de blot kendte lidt mere til dansk sprog og kultur, siger hun og oplyser, at Nordfyn lige nu har 90 af den slags ressourcestærke flygtninge.

En rundringning til de fynske kommuner viser, at tendensen stort set er den samme alle steder. De fynske kommuner arbejder nu mere målrettet med hurtigt at få flygtninge ud i praktik eller job i de fynske virksomheder.

Læs mere i Fyens Stiftstidende mandag eller på Mitfyn.dk.

Fynske jobcentre: Syrere skal hurtigt i arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce