Fynske gymnasier udpeget som strejkemål: Elevers studieture står for skud

Hvis det ender i storkonflikt vil eleverne på blandt andet Sct. Knuds Gymnasium blive ramt. Gymnasiet er sammen med Odense Katedralskole og HF & VUC Fyn blevet varslet som konfliktområde af AC Akademikerne, der blandt andet organiserer gymnasielærerne. Arkivfoto.

Fynske gymnasier udpeget som strejkemål: Elevers studieture står for skud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis storkonflikten bliver en realitet i begyndelsen af april, vil den med sikkerhed ramme to odenseanske gymnasier. - Det vil være særlig synd for elever, som har betalt ind til studierejser, siger rektor.

Odenseanske gymnasieelever kommer til at stå i skudlinjen, hvis det ender i en konflikt mellem offentligt ansatte og deres arbejdsgivere i stat, regioner og kommuner.

Forhandlingsfællesskabet for de offentligt ansatte i kommuner og regioner oplyste fredag formiddag, at man vil varsle konflikt med virkning fra 4. april. Og fagforeningen AC Akademikere, der blandt andet organiserer gymnasielærere har oplyst, hvilke arbejdspladser, der er udtaget til konflikt. Her er tre fynske arbejdspladser imellem.

Det er gymnasierne Odense Katedralskole, Sct. Knuds Gymnasium samt HF & VUC Fyn.

Rammer studierejser

På Sct. Knuds Gymnasium vil en konflikt fra 4. april kunne mærkes, siger rektor Susan Mose.

- Det vil være særlig synd for alle de elever, der har betalt ind til studierejserne, som ligger forskellige tidspunkter i april, siger Susan Mose, som dog understreger at ledelsen fuldt ud respekterer konfliktvarslingen.

Indtil videre er der ikke andet at gøre end at afvente, hvad der sker, siger hun.

- Der er ikke meget at forberede sig på lige nu. Så skulle vi lave 20 scenarier. Det kan være, det bliver afblæst på tirsdag, eller at en konflikt strækker sig helt ind i eksamensperioden. Vi begynder ikke at male fanden på væggen, men vi begynder heller ikke lalleglade at tro, at det hele driver over i morgen, for vi ved ingenting nu.

Der er jo ikke nogen af os, som har prøvet det før, fordi der ikke har været nogen konflikt på gymnasieområdet siden 1969. Det er en meget usædvanlig situation.

Eksamener ikke i fare

Elever og forældre bør dog ikke være bange for, at studenter-kørslen afblæses, hvis en konflikt bliver langstrakt:

- Vi er sikre på, at skulle der komme en længerevarende konflikt, så findes der løsninger, hvad angår eksamen. Og jeg føler mig overbevist om, at der bliver lavet studenter også i år, siger Susan Mose.

Rektor ved Odense Katedralskole, Lone Bjørndal Thomsen, håber parterne stadig kan finde en løsning. Indtil videre afventer man situationen, fortæller hun, og opfordrer til at slå koldt vand i blodet.

- Beskeden til medarbejdere og elever er at fortsætte præcis, som vi plejer. Og til forældrene det samme. God ro og orden, fortsætte med at støtte eleverne, og vi skal nok sørge for at holde tæt kontakt med eleverne, når vi ved mere om, hvad der skal ske, siger hun og understreger, at varslingen er utrådt land for alle.

- Der er jo ikke nogen af os, som har prøvet det før, fordi der ikke har været nogen konflikt på gymnasieområdet siden 1969. Det er en meget usædvanlig situation, siger hun.

Det har indtil videre ikke været muligt at få en kommentar fra Odense Lærerforening.

Løn og spisepauser

Konfliktens kerne er, at lønmodtagerorganisationerne mener, at de offentligt ansatte har holdt igen de seneste mange år og derfor skal belønnes nu, hvor dansk økonomi er i topform.

Omvendt mener de offentlige arbejdsgivere ikke, at det offentlige skal være lønførende og har derfor haft et meget lavere udgangspunkt.

Derudover er man også uenige om den betalte spisepause.

Konfliktvarslet betyder, at parterne nu skal mødes i Forligsinstitutionen for at prøve alligevel at nå frem til et kompromis.

Forligsmanden har mulighed for at udskyde konflikten med to uger to gange, hvis hun vurderer, at yderligere forhandlinger kan bane vejen for et overenskomstforlig.

Hvis staten vælger at gribe til lockout kan konflikten blive mere omfattende.

Fynske gymnasier udpeget som strejkemål: Elevers studieture står for skud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce