Fynske dialekter i ny dansk film


Fynske dialekter i ny dansk film

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Filmmanden Peter Klitgaard, der blandt andet har fotograferet en del af Olsenbanden-filmene og Matadorserien, er i weekenden på Fyn i et helt andet filmisk ærinde: En ny danmarksfilm, som fokuserer på dialekterne og deres udøvere.

- Arbejdstitlen er "I Danmark er jeg født". Det er ikke kun en dialektfilm, men en film, der vil søge at skildre den danske mangfoldighed, fremhæver Peter Klitgaard.

I løbet af denne måned rejser han sammen med sit lille team, fotograf Dan Holmberg og tonemester Jan Juhler, landet tyndt for at filme 40 beboere, der beretter en historie - ofte deres egen - på dialekt.

I går gjorde holdet landgang på Fyn med første stop hos kunstmaleren Børge Thurup på Vestfyn, mens eftermiddagen var reserveret til landmand og tidligere folkeskolelærer Børge Hansen, Tommerup. Børge Hansen er en guldgrube af viden om fynske dialekter - og kan videregive den, naturligvis på dialekt. Og i dag filmes der i Snarup ved Brahetrolleborg, hvor gårdejerparret Inger og Karl Hansen har hovedrollerne.

- Når jeg gennem 30-40 år som fotograf - eller privat - har rejst i Danmark, er jeg altid blevet fascineret af dialekterne, og det er altså endt med at blive mit eget private projekt, fortæller Peter Klit- gaard, der i dag underviser nye fotografer på Filmskolen.

Den nye danmarksfilm har opnået to millioner kroner i støtte fra Filminstituttet, Danmarks Radio, Undervisningsministeriet og flere fonde, herunder Velux-fonden. Filmen kan ses i marts 2005.

Fynske dialekter i ny dansk film

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce