Både Langelandsbroen og de to broer over Lillebælt skal i løbet af de næste måneder renoveres. Vejdirektoratet forsøger at mindske generne for den daglige trafik.

Trafikanter på flere af broerne til og fra Fyn bliver i år berørt af vejarbejde på broerne. Det oplyser Vejdirektoratet mandag i en pressemeddelelse.

Den gamle lillebæltsbro blev i forrige uge varslet lukket for al biltrafik i ikke mindre end 20 uger fra 22. maj og frem til efterårsferien. Det er kørebanen, som er så nedslidt, at den skal renoveres.

Men også den Ny Lillebæltsbro skal repareres for skader i ståldækket, og der skal udbedres revner i asfalten i det langsomme spor, oplyser Vejdirektoratet.

Langelandsbroen skal også renoveres. Her gælder det beskyttelse mod korrosion og lokalisering og reparation af revner i betonen.

- Det vil sandsynligvis tage en længere periode, nok en måneds tid, men det er arbejde, som vi ikke regner med vil forstyrre trafikken. Betonreparationerne er ude i kanten, og vi kan lukke det ene spor på broen uden for perioder med spidsbelastning, siger Michael Kirkfeldt, anlægs- og driftsdirektør i Vejdirektoratet, til Fyens.dk.

Endnu er der ikke fastsat datoer for, hvornår arbejdet på Langelandsbroen og den Ny Lillebæltsbro går i gang.

- Vejret er helt afgørende for flere af de reparationer, som vi udfører på vores broer. Derfor er de lagt i en periode, hvor temperaturerne er jævnt høje set over hele døgnet, og med færre timer med nedbør. Det er klart, at vi i disse perioder ikke helt kan undgå at genere bilisterne, men vi forsøger altid at gøre generne så få og kortvarige som muligt, siger Michael Kirkfeldt.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Fyens.dk og vinskribent for Fynske Medier.

Mere om emnet

Se alle
Reparation af Langelandsbroen påvirker trafikanter fra torsdag

Reparation af Langelandsbroen påvirker trafikanter fra torsdag

Vejarbejde er på vej på Den Ny Lillebæltbro

Vejarbejde er på vej på Den Ny Lillebæltbro

Hvad kan du bruge køtiden til?

Hvad kan du bruge køtiden til?