Rigspolitiet sendte fredag eftermiddag et nyhedsbrev ud, hvor de lægger op til at flytte betjente til de politikredse, der i øjeblikket er presset af terrorberedskabet og grænsekontrol. Formanden for Fyns Politiforening, Steffen Daugaard er allerede blevet ringet op af en lang række bekymrede betjente.

- Vi er ikke nogle sarte små blomster, men det her er vi godt nok ikke så begejstrede for.

Sådan lyder det fra formanden for Fyns Politiforeningen Steffen Daugaard, efter at han og landets betjente fredag eftermiddag modtog et nyhedsbrev fra Rigspolitiet med overskriften "Behov for at flytte polititjenestemænd".

TV2 kunne lørdag fremlægge nyhedsbrevet, hvor Rigspolitiet lægger op til at flytte et ukendt antal betjente til politikredse som Københavns, Østjyllands, Sydsjællands og Lolland-Falsters og Syd- og Sønderjyllands Politi. I dag bliver betjente typisk sendt til de pågældende politikredse i kortere perioder for at assistere i forhold til grænsekontrollen eller det terrorberedskabet, der blev etableret efter terrorangrebet i København for næsten præcis et år siden.

Det er dog ikke holdbart i længden, melder Rigspolitiet nu i nyhedsbrevet.

"Brugen af assistancer er for alle de involverede ikke hensigtsmæssigt i længden. For at nedbringe antallet af assistancer er det derfor ønskeligt at flytte polititjenestemænd til de berørte kredse", skriver Rigspolitiet.

Steffen Daugaard havde dog meget hellere set, at man havde fortsat med at låne betjente ud til de mest belastede politikredse i stedet for at flytte de permanent.

- Jeg bliver kimet ned af kolleger, som jo helt naturligt bliver frustrerede og nervøse for fremtiden. Det kommer som et slag i mellemgulvet. Og så lige før mange af betjentene er taget på ferie, siger Steffen Daugaard.

Han efterlyser nu nogle politiske udmeldinger omkring, hvilke opgaver politiet på Fyn ikke skal løse, når man vil trække betjente væk fra øen.

- Du skaber jo bare et nyt hul, hvis du flytter betjente fra den ene kreds til den anden. Og vi har altså rigeligt med opgaver på Fyn. Hvis vi nu skal til at være færre, må politikerne være ansvarsfulde nok til at fortælle os, hvad vi ikke skal lave. Men du kan jo ikke overbevise nogle politikere om at køre ATK-bilerne i garagen eller droppe andre opgaver, og så hænger det ikke sammen, siger han.

Tre uger til at melde sig frivilligt

Mindre bekymret er man i Politiforbundet. Næstformand Claus Hartmann peger på, at det er kontraktligt bestemt, at polititjenestemænd skal være klar til at skifte politikreds. Derudover mener han ikke, at det kan komme som en overraskelse, at der er betjente der skal flytte.

- Allerede i flerårsaftalen for politiet blev det gjort klart, at der var brug for flere betjente i de pågældende politikredse, siger han til TV2.

Det er endnu ikke fastlagt, hvor mange betjente der skal flytte politikreds. I første omgang får betjentene mulighed for at melde sig frivilligt og selv pege på, hvilken kreds de gerne vil flytte til.

"Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Rigspolitiet i videst muligt omfang vil forsøge at få puslespillet til at gå op uden at skulle flytte medarbejdere, som ikke ønsker det", skriver Rigspolitiet.

Steffen Daugaard håber dog stadig, at der er mulighed for at etablere en dialog med Rigspolitiet om flytningerne.

- Vi har behov for meget mere viden om det her. Vi aner for eksempel ikke noget om omfanget. Selv om det skulle være en dårlig nyhed, vil vi gerne have den, siger Steffen Daugaard.

  • Nyeng_Jonas_Ancher_(2015)_008

    Af:

    Når jeg er på arbejde, skriver jeg både langt og kort om menneskers meninger og liv og om magtmisbrug og udfordringerne i det samfund, vi alle er en del af. Når jeg ikke er på arbejde, lever jeg mit liv i Strib på Vestfyn med min kone og vores to børn. Hvis du har en historie, er du velkommen til at kontakte mig pr. mail eller telefon.

Mere om emnet

Se alle
2
Grænsekontrol dræner politikredsene hjemme

Grænsekontrol dræner politikredsene hjemme

Fynske betjente skal flytte: - Det kommer som et slag i mellemgulvet

Fynske betjente skal flytte: - Det kommer som et slag i mellemgulvet

Pressede betjente melder sig oftere langtidssyge

Pressede betjente melder sig oftere langtidssyge