Fyn er repræsenteret i flere kategorier, når Bodil-priserne bliver uddelt i weekenden.

På lørdag den 5. marts bliver kritikernes filmpris, Bodilprisen, uddelt på Bremen Teater i København.

Prisuddelingen bliver for første gang nogensinde livestreamet til blandt andet Helios Teatret i Faaborg og Kerteminde Kino.

Film Fyn investerede sidste år i fire forskellige film: Mænd og høns, Familien Jul, En chance til og En lang historie kort. Sidstnævnte er også repræsenteret ved årets Bodiluddeling. Her er det Mille Hoffmeyer Lehfeldt, der er nomineret i kategorien "Bedste kvindelige birolle".

Det glæder direktør i Filmfyn Bo Damgaard.

- Det er altid fantastisk, når vi som branche kipper med flaget og uddeler priser til hinanden. Og det glæder mig, at også Fyn er med. Vi plejer at have lidt flere film med ved uddelingen, men procentmæssigt er det ganske fint, at vi har en enkelt med i år, siger han til Fyens.dk.

Sommeren 92'

I kategorien "Bedste mandlige hovedrolle" er den fynske skuespiller Roland Møller, nu bosat i København, nomineret for sin hovedrolle i filmen Under sandet. Den 44-årige skuespiller vandt allerede i 2014 en Bodil for bedste mandlige birolle i "Nordvest".

Læs stort interview med Roland Møller her.

Filmen Sommeren 92', der handler om den fynske fodboldtræner Richard Møller Nielsen og fodboldlandholdets EM-sejr i 1992, er nomineret til Årets Film. Også hovedrolleindehaveren Ulrich Thomsen og de to birolleindehavere Esben Smed og Lene Maria Christensen er nomineret til en Bodil for deres præstation i filmen.

Se alle de nominerede til årets Bodil her.

Se traileren til filmen Sommeren 92'

Se traileren til filmen Under sandet

Se traileren til En lang historie kort

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktion i Odense. Jeg skriver både til Fyens.dk, Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har tidligere været mad- og boganmelder på avisen, arbejdet som webjournalist og været nyhedsredaktør på den tidligere radio Klubben i Fynske Medier, Jeg bor i Odense med min datter.

Mere om emnet

Se alle
4
Ekskriminel, fynsk Bodil-vinder: Man kan ikke snyde publikum

Ekskriminel, fynsk Bodil-vinder: Man kan ikke snyde publikum

Fynsk sejr: Skuespiller Roland Møller vinder en Bodil

Fynsk sejr: Skuespiller Roland Møller vinder en Bodil

Rørende efterkrigsdrama er filmkritikernes favorit