Flere kommuner går med i Udvikling Fyn, er signalet fra Café Stiften

I dag er kun fem af de ti fynske kommuner med i erhvervssamarbejdet Udvikling Fyn, der har som mål at styrke den fynske vækst. Det bliver der lavet om på nu, hvis man skal tro på signalerne fra borgmestermødet i Café Stiften.

- Jeg er tilhænger af forpligtende samarbejder, og jeg anbefaler, at vi bliver medlem, var den klare melding fra den nye SF-borgmester på Langeland, Tonni Hansen.

Også et nyt medlemsskab kan være på vej fra Nordfyn.

- Det er klart noget, vi skal have drøftet i kommunalbestyrelsen, sagde borgmester Morten Andersen (V), hvis parti alene sidder på magten på Nordfyn.

I forvejen er Assens, Odense, Faaborg-Midtfyn, Svendborg og Nyborg kommuner med i Udvikling Fyn. Middelfart Kommune samarbejder med kommunerne i Trekantområde, men borgmester Johannes Lundsfryd (S) understregede, at han også havde lyst til fynsk leg.

- Men Fyn skal passe på ikke at lukke sig om sig selv. Et stærkere samarbejde mellem Fyn og Trekantområde vil give god mening i nogle sammenhænge, sagde han.

  • Bakkær_Birgit_(2015)_002

    Af:

    Politisk journalist samfundsredaktionen. Udover politik allround har jeg særligt fokus på de fynske kommuner, trafikpolitik og kirkeforhold og har stået bag kampagner som "Fyn under forvandling", "Velfærd-hvad vil du ofre?", den fynske kirkegang, demokratikampagnen "Fyn for folket", "Ved vejkanten" og kampagne om broafgiften på Storebælt. Baggrund: Jeg har været lokalredaktør på Fyns Amts Avis i Ringe, siden lokalredaktør Midtfyns-redaktionen Fyens Stiftstidende og siden 2010 samfundsredaktionen Fyens Stiftstidende.

Mere om emnet

Se alle
Borgmestre jubler i kor over job: Det er en god dag for hele Fyn

Borgmestre jubler i kor over job: Det er en god dag for hele Fyn

Live: De fynske borgmestre gæster Café Stiften

Live: De fynske borgmestre gæster Café Stiften

Café Stiften: Det sagde borgmestrene om tilflytning