Fynsk retsordfører: Asylansøgere bør på kursus i dansk seksualmoral

- Jeg havde en forventning om, at kurserne for længst var sat i gang, fordi der jo var et flertal. Nu vil jeg sørge for, at det sker, siger Socialdemokraternes fynske retsordfører, Trine Bramsen. Arkivfoto.
Foto: Carsten Bundgaard

Fynsk retsordfører: Asylansøgere bør på kursus i dansk seksualmoral

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokraterne og De Radikale lancerer igen forslag om at sende asylansøgere på kursus i seksualmoral. De skal kende spillereglerne i Danmark, mener partierne.

Asylansøgere skal på kursus i dansk seksualmoral, så de ved, hvordan de skal opføre sig over for danske kvinder.

Det mener Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, efter at flere kvinder i Thisted har klaget over, at de har følt sig generet af asylansøgere.

- Vi skal sikre os, at vi har redskaberne til at håndtere det her. Det handler både om de hårde ting som straffe men også om mere bløde indsatser, og der foreslår vi, at alle asylansøgere får en indføring i de spilleregler, vi har i Danmark, siger Trine Bramsen til Ritzau.

- Når man nu alligevel sidder i et asylcenter, så giver det god mening, at man får en introduktion til vores seksualmoral.

- Helt basale regler, som vi kender, fordi vi er født her, men som man skal have læst og påskrevet, når man kommer hertil.

Hun mener samtidig, at undervisningen kan få den sideeffekt, at underviserne vil kunne få øje på de asylansøgere, der udviser en afvigende adfærd.

- Dem skal man så være ekstra opmærksomme på.

Troede kurserne var sat i gang

Debatten er aktualiseret af, at flere hundrede kvinder nytårsnat blev omringet og befamlet i Köln af udenlandske mænd. Også i Hamburg, Zürich, Malmø og Helsinki har myndighederne modtaget et usædvanligt højt antal anmeldelser om seksuelle krænkelser.

Tirsdag kom det så frem, at flere kvinder i Thisted, der huser en teltlejr for asylansøgere, har følt sig krænket. Krænkelserne har dog ikke ført til politianmeldelser.

Kurser i seksualmoral var senest på dagsordenen i efteråret, hvor der tegnede sig et flertal bestående af Dansk Folkeparti, De Konservative, De Radikale og Socialdemokraterne.

Hos De Radikale bakker integrationsordfører Sofie Carsten Nielsen stadig op om idéen.

Det samme gør De Konservatives integrationsordfører, Naser Khader.

- Nogle af dem, som kommer hertil, har aldrig set et diskotek før, og så er det klart, at det er nogle nye vilkår, der gælder, og det er vigtigt, at vi hurtigt får det indprentet, hvordan vi ser på det i Danmark, siger hun til Ritzau.

Trine Bramsen vil kontakte Søren Pind (V) og integrationsminister Inger Støjberg (V).

- Jeg havde en forventning om, at kurserne for længst var sat i gang, fordi der jo var et flertal. Nu vil jeg sørge for, at det sker, siger Trine Bramsen.

Fynsk retsordfører: Asylansøgere bør på kursus i dansk seksualmoral

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce