Fynsk narkoring: Hårde stoffer gemt i kaffedåse

Fem har valgt at modtage deres fængselsdomme i byretten, men den sjette ankede til landsretten. Onsdag ventes landsretten dom. Arkivfoto

Fynsk narkoring: Hårde stoffer gemt i kaffedåse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

32-årig mand blev i byretten idømt seks års fængsel i omfattende narkosag. Nu prøver han at få straffen mindre, mens anklageren går efter en skærpelse.

Amfetaminen var gemt i en kaffedåse med falsk bund stående i en 32-årig italiensk mands køkken i Odense, og dén var bare en lille del af større mængder amfetamin og kokain hos en fynsk narkoring.

Det kom frem, da Østre Landsret mandag indledte en flere dage lang ankesag, hvor den 32-årige mand vil forsøge at få en lavere straf end de seks års fængsel, byretten i 2017 idømte ham, mens anklageren, Statsadvokaten i Viborg, vil gå efter en skærpelse.

Manden er dog kun en sjettedel af en fynsk narkoring, som politiet efter længere tids efterforskning slog til imod med en stor aktion på flere adresser i Odense, Aarup og Kolding den 30. september 2016. Han og de fem andre i alderen 20 til 61 år blev i 2017 idømt lange fængselsstraffe, men det var kun den 32-årige italiener, som valgte at anke sin dom til Østre Landsret. De øvrige modtog nemlig deres straffe.

Italieneren blev dømt for at have videreoverdraget og været i besiddelse af forskellige hårde stoffer, hash og rivotrilpiller til blandt andet en 61-årig kvinde og hendes 20-årige datter.

Når han har valgt at anke sin byretsdom er det ifølge forsvarerens forklaring mandag i landsretten, fordi han slet ikke har den rolle, som politiet og retten mener. Han har erkendt nogle af tingene, men i meget lille omfang, og han havde ifølge sin egen forklaring ingen narkoforretning kørende med en god ven, som var kæreste med den 20-årige kvinde. Vennen blev idømt ni års fængsel.

I landsretten kom det også mandag frem, hvordan sagen er blevet efterforsket og hvordan der har været hemmelige ransagninger og telefonaflytninger forud for den storstilede politiaktion.

Tirsdag skal flere af de dømte i narkoringen afhøres, og selv om der er afsat fire dage til sagen ventes der allerede onsdag at falde dom.

Fynsk narkoring: Hårde stoffer gemt i kaffedåse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce