Fynsk museumsdirektør husker: Prins Henrik valgte det enkle billede

Prins Henriks foretrukne værk under et besøg på Johannes Larsen Museet gjorde indtryk på direktør Erland Pormose. Arkivfoto: Lasse Hansen

Fynsk museumsdirektør husker: Prins Henrik valgte det enkle billede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erland Porsmose, direktør ved Østfyns Museer, har mødt prins Henrik mange gange. Prinsen gjorde indtryk på ham hver gang, men Erland Porsmose fremhæver et bestemt besøg af prinsen på Johannes Larsen Museet.

Som forfatter, digter og billedkunstner var prins Henrik selv i høj grad en udøvende kunstner. Men prinsen fulgte også interesseret med i kunstverdenen. Det oplevede Erland Porsmose blandt andet, når prinsen besøgte Johannes Larsen Museet i Kerteminde.

Her gik prins Henrik altid rundt og tog sig god tid til at se på værkerne, husker Erland Porsmose, der er direktør for museet og for Østfyns Museer. Ved et af prinsens besøg bemærkede direktøren, at prinsen havde taget sig tid til at studere et bemærkelsesværdigt værk.

- Han faldt over en akvarel, som er enkel. Den viser en edderfuglehan, som er på vej væk. Den svømmer væk fra beskueren. Billedet består ikke af andet end denne her edderfuglehan, der kigger sig tilbage. Det faldt prinsen i staver over og syntes, at det var det bedste billede, han havde set på museet, husker Erland Porsmose.

- Det tænkte jeg lidt over, fordi jeg syntes, det var et rigtig godt valg, han tog der. Men det fik mig også til at tænke på, om der var en sammenhæng med den rolle, han har skullet udføre i Danmark, som må have været en ensom post at bestride, fortsætter han.

En god bordherre

Men Erland Porsmose husker også prinsen fra andre sammenhænge. Under regentparrets besøg i både Kerteminde og Nyborg oplevede han prins Henrik som et spændende og venligt menneske, der altid kunne skabe god stemning:

- Jeg har haft fornøjelsen af at være sammen med ham ved adskillige lejligheder. Han har altid virket interesseret og som et venligt og varmt menneske. Fornøjelig, faktisk, og altid klar med en kvik bemærkning, siger Erland Porsmose.

Museumsdirektøren fik lejlighed til at tale med prins Henrik en håndfuld gange, og det blev aldrig kedeligt, husker han.

- Jeg har virkelig oplevet ham som en bordherre, der var i stand til at sætte liv i det og samtidig sørge for, at der spredte sig en fuldstændig afslappet stemning.

Fynsk museumsdirektør husker: Prins Henrik valgte det enkle billede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce