• Lars Christian Lilleholt (V) havde været minister i mindre end et halvt år, da han var med på regentparrets officielle besøg i Indonesien.
  • Tre dage sammen med prins Henrik blev en oplevelse for livet, som Lilleholt ser tilbage på med stor glæde.

Son helt grøn minister, kun få måneder efter sin udnævnelse i juni 2015, fik den fynske minister Lars Christian Lilleholt til opgave at følge regentparret på et officielt besøg i Indonesien. Det blev en oplevelse for livet, og turen rundt i landet i tre dage som fast makker til prins Henrik blev til de bedste minder, Lilleholt har om Henrik.

- Især står et besøg på Eccos skofabrik som et højdepunkt på turen, fortæller Lars Christian Lilleholt og fortsætter:

- Der sad vel omkring 2000 kvindelige ansatte i lokalerne, og da vi kom ind, rejste de sig spontant op og begyndte at klappe af prinsen. Senere delte han jubilæumsbeviser ud til dem, der havde været ansat i 25 år, og det var også meget rørende. Det besøg vil altid stå for mig som en af mine bedste oplevelser nogensinde.

Efter den tur fik jeg et helt andet syn på prins Henrik. Han er helt klart en stor stjerne for mig.
Lars Christian Lilleholt

Sæt og match med prinsen

I den mere muntre afdeling var en badmintonkamp, hvor Lars Christian Lilleholt og prins Henrik skulle spille double mod en indonesisk minister og en lokal sportsstjerne. Om kampen var fikset, melder historien intet om, men i hvert fald vandt det dansk-franske par.

- Prinsen sagde, at han havde trænet på forhånd i kuppelsalen på Fredensborg, og han var i hvert fald i bedre træning end mig, men han sagde alligevel, at han kun vandt, fordi han havde "den store minister med," fortsætter Lars Christian Lilleholt.

I det hele taget var Henrik meget betænksom over for ministeren, for da parret kom på et tredje besøg i Indonesien, var der kun stillet stole frem til prins Henrik og den lokale vært.

- Så sagde prinsen, at de måtte skaffe en stol til ministeren også, og så kom der fluks en stol til mig også, husker Lilleholt.

- Efter den tur fik jeg et helt andet syn på prins Henrik. Han er helt klart en stor stjerne for mig. Ven med ham kan jeg ikke sige, jeg var, men man havde relationer efter den tur til Indonesien, som prinsen også efterfølgende altid vendte tilbage til og lod en bemærkning falde om, når vi mødtes i årene efter.

  • kolofon billede

    Af:

    Redaktionschef for områderne aktualitet, samfund og erhverv i Fyens Stiftstidende. Skriver ledere og andre artikler.

Mere om emnet

Se alle
1
Sådan husker vi prins Henrik: Spøgefugl, supersej, digterprins og en aggressiv gravhund

Sådan husker vi prins Henrik: Spøgefugl, supersej, digterprins og en aggressiv gravhund

Prins Henrik bragte Europa til Danmark: En brobygger i jantelovens land

Prins Henrik bragte Europa til Danmark: En brobygger i jantelovens land

1
Debat: - Vi er blevet fattigere efter prins Henriks bortgang

Debat: - Vi er blevet fattigere efter prins Henriks bortgang