Fynsk menneskesmugler: DF vil straffe danskere, der hjælper flygtninge ud af landet

"Trine" - fynsk kvinde, der er del af et netværk, som huser og transporterer uregistrerede flytninge.

Fynsk menneskesmugler: DF vil straffe danskere, der hjælper flygtninge ud af landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet bør på egen hånd efterforske netværk af danskere, der hjælper flygtninge til Sverige, mener DF.

"Trine" er i fyrrerne og mor. Hun bor et sted på Fyn og har til fyens.dk fortalt, at hun er del af et netværk på omkring ti mennesker, der længe og systematisk har huset uregistrerede flygtninge i Danmark og kørt dem til Kastrup, så de kan komme videre til Sverige.

- Kald mig bare menneskesmugler, siger hun og fortæller, at hun vil se det som et adelsmærke, hvis hun af den grund får en plettet straffeattest.

Og det får hun, hvis det står til Dansk Folkeparti.

- Det er ulovligt at huse og transportere uregistrerede flygtninge. Det er menneskesmugling, og det bør straffes. Politiet bør naturligvis efterforske dette menneskesmuglernetværk, siger partiets udlændingeordfører Martin Henriksen.

Han bebrejder dog ikke politiet, at det ikke allerede er sket.

- Det er regeringen, der har været famlende, og det forplanter sig ned i systemet. Derfor er der behov for en melding fra regeringen om, at det ikke er acceptabelt, og at det er et område, der skal prioriteres. Det er ikke gangbart, at man tager loven i egne hænder, slet ikke når det sker så systematisk, siger Martin Henriksen.

Martin Henriksen kan godt selv se det paradoksale i, at Dansk Folkeparti på samme tid arbejder for, at Danmark skal tage i mod så få flygtninge som muligt, og mener, at danskere, der hjælper flygtninge ud af landet, skal retsforfølges.

- Det bliver vi jo nødt til, hvis vi vil kalde os et retssamfund. Men det er da klart, at der er en positiv side af dette, og det er, at mange flygtninge har forstået, at deres fremtid ikke ligger i Danmark.

Den konservative udlændingeordfører Naser Khader er mere splittet.

- På den ene side kan jeg godt lide, at danskere udviser engagement i mennesker, der har behov for hjælp. Det er beundringsværdigt, at disse danskere i netværket vil gøre noget. På den anden side er situationen i Danmark jo ikke sammenlignelig med situationen i tredverne. Vi skal overholde loven, siger Naser Khader.

Han mener, at politiet skal følge den strategi, som den følger nu: At undlade at efterforske disse netværk med mindre, der kommer en regulær og konkret anmeldelse, som ikke kan ignoreres.

- Og hvis sådan et netværk bliver afsløret, bør de skyldige blot få det gule kort. De skal ikke retsforfølges. Hele situationen er jo som i det vilde vesten. Myndighederne bøjer også reglerne. Hvis flygtningene havde stået i lufthavnen, havde de jo aldrig fået lov at komme ud af lufthavnen, så de kunne vandre gennem Danmark. Hvorfor tillader vi det så, bare fordi det sker via landevejene, siger han.

Fynsk menneskesmugler: DF vil straffe danskere, der hjælper flygtninge ud af landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce