Fynsk lærer om aflyst gudstjeneste: Vi skal passe på med at tro, at vi træder folk over tæerne

Line Mørk er folkeskolelærer på H. C. Andersen Skolen i Odense. Hun synes ikke, det skal gøres det et problem, at elever går til julegudstjeneste eller på anden måde fejrer julen i skolen. Arkivfoto.

Fynsk lærer om aflyst gudstjeneste: Vi skal passe på med at tro, at vi træder folk over tæerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Line Mørk er lærer på H.C. Andersen Skolen i Odense. Hun synes, det er ærgerligt, hvis man skal problematisere de forskellige religioners traditioner - som eksempelvis julegudstjenesten.

Eleverne på Gribskolen i Græsted i Nordsjælland skal ikke længere til julegudstjeneste, som de plejer, inden juleferien begynder. Den beslutning har de seneste dage vækket undren og vrede hos mange mennesker landet over.

Begrundelsen fra skolen lyder på, at de har en række børn, som ikke er protestantiske kristne.

Den forklaring, synes folkeskolelærer og byrådsmedlem i Odense, Line Mørk, er rigtig ærgerlig. 

- Jeg håber, at der er andre årsager også. På min skole har vi mange børn med forskellige religioner, og vi gør relativt meget ud af julen. Det har aldrig været et problem, siger Line Mørk.

Hun er lærer på H.C. Andersen Skolen i Odense og har været det i knap 12 år.

- På min årgang med cirka 35-40 børn har vi en pakkekalender, vi åbner den hver morgen, som en del af julen. Det er alle vores børn, som er med i det, og de synes, det er hyggeligt, forklarer hun.

Fakta
Gribskolen i Græsted på Nordsjælland har fravalgt at lade eleverne deltage i den gudstjeneste, der ellers traditionelt har markeret juleferiens begyndelse.Begrundelsen er, at en række børn på skolen ikke er protestantiske kristne.

Det har blandt andet fået statsminister Lars Løkke Rasmussen til at kalde den aflyste gudstjeneste "en ommer" i et Facebook-opslag. 

Claus Hjortdal, der er formand for Skolelederforeningen, mener dog, at det er helt op til den enkelte skole at beslutte, hvordan julen skal markeres.

Gode traditioner

På H.C. Andersen Skolen laver de også juledekorationer, og Line Mørk siger, at alle børn er med på den. Uanset trosretning.

- Der er faktisk en del af vores børn med en anden religion, som også fejrer julen derhjemme. Det er bare på en lidt anden måde. Og nogle familier har også små grantræer derhjemme.

På hendes skole har de ikke julegudstjeneste, men det er ikke noget, de har manglet.

- Vi talte om at indføre en julegudstjeneste på skolen for en del år siden. Men så vidt jeg husker, blev vi enige om, at hvis lærerne synes, det passer til ens årgang, kan de bare beslutte, at de tager til julegudstjeneste, siger Line Mørk.

Hun synes, det er ærgerligt, hvis man skal problematisere de forskellige religioners gode traditioner.

- Vi skal passe på med at tro, at vi træder folk over tæerne med forskellige traditioner. Vi risikerer at suge alt ud af traditionerne. Jeg synes, at vi lige så godt kan tage alt det gode, vi kan, fra de forskellige religioner, mener Line Mørk.

Ikke et problem

H.C. Andersen Skolen ligger tæt på Vollsmose, og derfor går der mange elever med forskellige religioner. Men Line Mørk kan ikke huske, at hun har oplevet skolens fejring af julen som et problem.

- Der er ikke nogen forældre eller elever, som har givet udtryk for, at de er utilfredse.

Og det er der andre, som ikke helt kan forstå, forklarer hun.

- Da min egen søn gik på Ejbygadeskolen, var der nogle forældre dér, som gav udtryk for, at vi på min skole måtte have problemer med de forskellige religioner, og den måde skolen fejrede julen på. Men det måtte jeg så forklare, at det har vi simpelthen ikke oplevet - og det er dejligt, siger hun.   

Fynsk lærer om aflyst gudstjeneste: Vi skal passe på med at tro, at vi træder folk over tæerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce