Fynsk køkkenchef om foie gras: Burhøns er langt værre

Køkkenchef Per Hallundbæk fra Faldsled Kro mener ikke, man skal hidse sig mere op over fois gras end danske burhøns og staldgrise.
Foto: Peter Leth-Larsen

Fynsk køkkenchef om foie gras: Burhøns er langt værre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køkkenchef Per Hallundbæk fra Faldsled Kro mener ikke, der er grund til at fjerne foie gras fra menukortet, så længe der er burhøns og staldgrise i Danmark.

Torsdag aften rullede endnu et afsnit af 'Spise med Price' over skærmen. Men denne gang gav det et efterfølgende et mindre ramaskrig på programmets Facebook-side.

Brødrene serverede nemlig foie gras, der er leveren fra tvangsfodrede gæs eller ænder.

Det har dog ikke fået de fynske restauratører, der har foie gras på menukortet, til at tøve med serveringen.

- Den dag, man afskaffer burhøns og danske grise, der lever med liggesår i årevis, da kan vi snakke dyrevelfærd. De gæs, der bliver stopfodret, bliver det i en meget kort periode af deres liv. Resten af tiden lever de et helt normalt liv. Så for mig er det en storm i et glas vand, siger Per Hallundbæk, køkkenchef på Faldsled.

Samme melding kommer fra Patrick Lieffroy, der ejer Restaurant Lieffroy i Nyborg.

- Selvfølgelig kan man diskutere, om det kan gøres mere humant. Men hvis alting skal være økologisk og fritgående, så kan man ikke brødføde hele verdens befolkning. Når det er sagt, så har vi været i Frankrig og se det. Og de lider ikke voldsomt meget overlast, fortæller han.

Hos Cafe Olivia i Odense har man heller ingen planer om at droppe foie gras.

- Det er simpelthen for lækkert til at vælge fra. Men det ville da være fint, hvis det kunne gøres på en anden måde. Men så er jeg bare ikke sikker på, det smager ligeså godt, lyder det fra souschef Jonas Jørgensen.

Fynsk køkkenchef om foie gras: Burhøns er langt værre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce