Fynsk julevejr som vi kender det: Gråt og vådt

Svendborgmotorvejen i regn. Arkivfoto: Michael Bager

Fynsk julevejr som vi kender det: Gråt og vådt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I år bliver vejret juleaftensdag gråt og mildt og med enkelte regndråber - præcis som det plejer. For i 67 procent af alle tilfælde er den 24. december sidst på dagen grå og mild, oplyser DMI.

Der er ingen grund til at hive kælk og vanter frem fra gemmerne i anledning af julens komme. For der er ingen udsigt til sne eller frost, om du så har tænkt dig at synge "Let it snow" fra nu af og til flæske-, ande- eller veganerstegen kommer på bordet.

I stedet bliver juleaftensdag en grå og våd affære (rent vejrmæssigt, må forstås), og det er lige i julens ånd, for så er alt som det plejer og altså en tradition. I hele 67 procent af alle tilfælde er den 24. december sidst på dagen grå og mild, mens chancen for hvid jul i al almindelighed kun er på sølle 8 procent. I de resterende tilfælde er det et sted midt i mellem, hvor der for eksempel er frostvejr uden sne. Det oplyser DMI.

Mere præcist vil fynboer og fynske julegæster kunne gå en juletur i en temperatur mellem 7 og 9 grader, og se små løvtræer veje lidt i en frisk vind med en hastighed på omkring 10 meter i sekundet. Hvis man skulle vove sig væk fra køkken og tv midt på dagen, kan man risikere at rende ind i noget regnvejr, for her er det sandsynligt, at der vil falde omkring 4 millimeter regn.

Skulle du imidlertid interessere dig for, hvordan en hvid jul nu egentlig defineres, kan avisen oplyse, at det ifølge DMI er hvid jul, når mere end 90 procent af landet er dækket af sne om eftermiddagen den 24. december. Men, uddyber Dansk Meteorologisk Institut, ikke kun med et drys af sne eller blot med rim på jorden. Snedybden skal være mere end en ½ centimeter. Dog gælder den hvide jul stadig, hvis julesneen eller noget af julesneen er faldet op til mange dage i forvejen.

Men det er ikke noget, du behøver tænke nærmere over, for det bliver ikke tilfældet i år.

Fynsk julevejr som vi kender det: Gråt og vådt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce