Ny vækstplan kan få hele Fyn online i løbet af to år, håber erhvervsdirektør. Et skridt i den rigtige retning, lyder det fra borgmestre i Assens og på Nordfyn

De har efterspurgt det igennem flere år: En internetforbindelse, der ikke er hullet og langsomt, så snart man kommer op på den nordlige del af Fyn. Og nu sker der måske endelig noget.

- Vi håber, det her tiltag, kan være med til at løse problemet, lyder det fra Morten Andersen (V), borgmester i Nordfyns Kommune.

Han taler, om den nye bredbåndspulje, der er en del af den nye vækstplan.

Frem til år 2019 er der sat i alt 200 millioner kroner af til en pulje, som kan søges af lokale sammenslutninger og kommuner. Pengene skal bruges på bedre bredbåndsdækning i de områder, hvor markedet ikke kan klare det alene. For eksempel dele af Nordfyns Kommune.

- Det er ikke noget, der med et snuptag kan løse vores problemer, siger borgmesteren og uddyber:

- Men det er et skridt i den rigtige retning.

Det er ikke kun på Nordfyn, at bredbåndspuljen vækker glæde. Også i Assens Kommune er der tilfredshed.

- Vi har nogle steder i kommunen, hvor det simpelthen er for dyrt for selskaberne at lægge fiberkabler. Den nye bredbåndspulje kommer disse steder i møde, siger Søren Steen Andersen (V), borgmester i Assens Kommune.

Puljen udløses ved medfinansiering, hvilket vil sige, at el-selskaber selv skal være med til at pumpe penge i en bedre forbindelse.

Men som borgmesteren Søren Steen Andersen også siger, så vil midlerne fra den nye bredbåndspulje være med til at dække omkostningerne de steder, hvor det ikke er en god forretning. Og dermed give markedet øget incitament til at udbrede den gode forbindelse.

- Det er en gave til et sted som Assens, lyder det fra borgmesteren.

Faktisk er det en gave til hele Fyn. Det mener i hvertfald direktøren i Fynsk Erhverv, Jytte Reinholdt.

Hun roser forretningsmodelen bag puljen, som stadig efterlader plads til markedet, og forudser, at hele Fyn kan være online i løbet af to år.

- Men det kræver, at de fynske borgmestre kommer op på dupperne og får søgt støtte fra den her pulje.

  • Kruse_Mogens_(2015)_06

    Af:

Mere om emnet

Se alle
2
Vækstplan: Ærø-borgmester tilfreds med ny færgeplan

Vækstplan: Ærø-borgmester tilfreds med ny færgeplan

3
Tænketank: Ny vækstpakke er af ubetydelig størrelse

Tænketank: Ny vækstpakke er af ubetydelig størrelse

Rederiforening: Billigere færgebilletter gør øerne mere attraktive