Fynsk jagt på østrigske læger

Region Syddanmark vil have østrigske læger til syddanske hospitaler.
Foto: (Modelfoto: Colourbox)

Fynsk jagt på østrigske læger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Østrig må mange færdiguddannede læger køre taxi eller gøre rent for at få noget at lave

Mens sygehusene i Danmark skriger på personale, går arbejdsløse læger rundt i bunder i Østrig. Job som taxichauffør eller rengøringsassistent er ofte det der følger efter uddannelsen som læge. Det vil Region Syddanmark nu gøre noget ved.

Messe skal lokke

På en messe i Wien d. 22. oktober vil Region Syddanmark forsøge at lokke arbejdsløse østrigske læger til Danmark.

- Vi tilbyder dem en pakkeløsning, der både inkluderer job, hjælp til at finde bolig, sprogkursus og hjælp til at få resten af familien integreret, fortæller Annette Lunde Stougaard, der er chefkonsulent i Region Syddanmarks HR-afdeling.

Målet er at det på et halvt år vil lykkes at skaffe 30 - 40 østrigske læger til Danmark. Og der er både bud efter nyuddannede og speciallæger.
Fakta
- Vi tilbyder dem en pakkeløsning, der både inkluderer job, hjælp til at finde bolig, sprogkursus og hjælp til at få resten af familien integreret.

Tyske læger hitter

I løbet af de sidste år, har Region Syddanmark i samarbejde med den danske ambassade i Berlin holdt messer i Tyskland, der har skaffet et større antal tyske læger til Danmark. Der er ikke noget samlet overblik over, hvor mange tyske læger der i dag arbejder i Danmark, men på sygehuset i Sønderborg er der i løbet af det seneste år blevet ansat mellem 12 og 15 tyske læger.

Disse læger har Sygehus Sønderjylland selv rekrutteret gennem  messer de selv har afholdt i Tyskland.

-Vi har lige nu succes med de tyske læger, vi tidligere har hentet til landet. Så vi håber, at det vil gå ligeså godt med de østrigske.

Årsagen til, at der er så mange arbejdsløse læger i Østrig, skal først og fremmest findes i, at der ikke er nogen adgangsbegrænsninger til studiet. Så alle der kan bestå eksamenerne, kan blive læge i Østrig.

Fynsk jagt på østrigske læger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce