Erik Luntang-Jensen fra Ærø var en af de første fotografer på stedet, da en bombe sprang på metrostationen Maalbeek i Bruxelles. Han slog følelserne fra og gik på arbejde.

Terrorangreb i Paris. Terrorangreb i København. Terrorangreb i Bruxelles.

Og før dem var der andre.

Det er langt fra første gang, terrorister skaber frygt og rædsel i de byer, hvor vi ellers har følt os sikre. Og det bliver heller ikke sidste gang.

I dag ramte det den belgiske hovedstad Bruxelles med adskillige dødsfald og sårede til følge.

Pressefotograf Erik Luntang-Jensen, der bor og arbejder i Bruxelles, sad i morges på sin redaktion overfor EU-kommissionen. Da der kom meldinger om eksplosioner fra metrostationen Maalbeek, var han en af de første fotografer på stedet.

- Jeg tog den professionelle kasket på og gik bare i gang med at tage billeder. Jeg var fuldstændig rolig. Jeg tror ikke engang, adrenalinet kørte i min krop. Jeg tænkte slet ikke, fortæller han til Fyens.dk.

Fordi han var den første på stedet, var der rift om hans billeder, der blev sendt til både Danmark og Sverige.

- Først bagefter gik det op for mig, hvad der var sket. Jeg havde ikke engang lagt mærke til, at der lå mennesker på bårer. Sådan tror jeg lidt det er, når man skal fotografere det. Man ved ikke helt, hvor stort det er, fordi man står midt i det. Men bagefter opdagede jeg virkelig omfanget af det, fortæller han.

Børn i skole

Hans børn går i skole i Bruxelles, og imens han fotograferede, blev han ringet op af sin ekskone.

- Vi vidste, at de var i sikkerhed og væk fra alt det her, så det handlede mest om det praktiske, og om hvordan vi skulle hente dem, fordi vejen ud til dem lige nu er spærret af. Men selvfølgelig sætter det nogle tanker i gang, når der sker terror i den by, hvor man bor sammen med sine børn. Så ville man da hellere være sammen med dem på en strand på Ærø, fortæller han.

Erik Luntang-Jensen kan godt mærke, at den slags begivenheder ikke preller af på ham, som det gjorde tidligere.

- Jeg tror faktisk, man bliver lidt kynisk, fordi det er sket så mange gange. Men denne gang er det anderledes, fordi det er sket i min egen by. Det ville være nemmere, hvis jeg stod i Ukraine, siger han.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktion i Odense. Jeg skriver både til Fyens.dk, Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har tidligere været mad- og boganmelder på avisen, arbejdet som webjournalist og været nyhedsredaktør på den tidligere radio Klubben i Fynske Medier, Jeg bor i Odense med min datter.

Mere om emnet

Se alle
Gennembrud: Selvmordsbomberne i Bruxelles' lufthavn er brødre

Gennembrud: Selvmordsbomberne i Bruxelles' lufthavn er brødre

Fyens.dk i Bruxelles: Massiv militær tilstedeværelse i byen på dag to

Fyens.dk i Bruxelles: Massiv militær tilstedeværelse i byen på dag to

4
I aften: Ungdomspartier inviterer til mindehøjtidelighed

I aften: Ungdomspartier inviterer til mindehøjtidelighed