I kølvandet på dødsulykke: - Det er ikke farligt at dykke

Dykning er generelt sikkert, men ulykker her er ofte mere synlige end ved andre sportsgrene. Det mener formand Leila Hansen fra dykkerklubben Marsvinet-Lillebælt i Middelfart. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

I kølvandet på dødsulykke: - Det er ikke farligt at dykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For en dykkerklub i Middelfart har dødsfald flere gange været tæt på. Men det har ikke fået nogen medlemmer til at frygte sporten. Dykning er en sikker sport, slår formand fast.

- Det er ganske ulykkeligt. Og hver gang det sker, kommer det tæt på. Så tænker man: "Åh nej, det er én af os."

Sådan siger formand i dykkerklubben Marsvinet-Lillebælt Leila Hansen, efter en 21-årig mand søndag omkom under et dyk mellem Als og Ærø.

- Nu går mine tanker til de pårørende. For det er ganske forfærdeligt at stå i det her, siger hun.

Manden var ikke medlem af klubben, men for Leila Hansen og de øvrige dykkere i Marsvinet-Lillebælt har dødsulykker været tæt på flere gange.

Ingen af klubbens medlemmer var involveret, men fra 2012 til 2017 er tre dykkere omkommet ved Søbadet i Lillebælt, lige dér hvor Marsvinet-Lillebælts dykkere ofte laver dyk.

Hver gang har klubbens medlemmer talt episoderne igennem, fortæller formanden. Både for at bearbejde dem og for at se, om der er noget, de kan lære for at forbedre deres egen sikkerhed ved dyk.

Fynske dykkerulykker
Siden 2012 har der i farvandene omkring Fyn været fire dødsfald i forbindelse med dykninger. Ét sted går igen:

22. juni 2018: En 21-årig mand fra Morud omkommer, da han dykker i det Sydfynske Øhav mellem Als og Ærø.

18. juni 2017: 50-årig tysk mand drukner under et dyk i Lillebælt ud for Søbadet.

24. april 2012: 44-årig kvinde fra Odense omkommer, da hun går i panik under vandet ved Søbadet i Lillebælt.

4. marts 2012: En 44-årig mand fra Holbæk mister livet, da han dykker i Lillebælt ud for Søbadet.

- Uheld sker sjældent

Imidlertid har drukneulykkerne i klubbens baghave ikke fået nogen medlemmer til at frygte sporten. Dykning er generelt sikkert, og uheld sker meget sjældent, slår formanden fast.

- Jeg ved ikke, hvor mange der eksempelvis kommer til skade ved cykelsport, men jeg kunne forestille mig, at der er flere, som kommer alvorligt til skade dér. Man kan sige, hvis vi styrter under vand, bliver det selvfølgelig ganske mere alvorligt, fordi man ikke kan trække vejret. Men det sker bare meget sjældent, da sikkerheden er så høj.

Dykning anses heller ikke længere som en ekstremsport, og forsikringsselskaberne takserer den som en almindelig sport, påpeger hun. Det særlige ved dykkerulykker er derfor, at de bliver mere synlige end ved andre sportsgrene, mener Leila Hansen:

- Det er jo utrolig sjældent, medierne skriver om, at én er faldet om på en løbetur - og får hjertestop. Og man kan sige, går det galt, når man dykker, er der et meget større apparat, der går i gang. Der kommer tit helikoptere ud, og det bliver bare så synligt.

I kølvandet på dødsulykke: - Det er ikke farligt at dykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce