Fynsk dronecenter: Samarbejde med Forsvaret har stor signalværdi

Det formelle samarbejde med Forsvaret i det fynske dronecenter har været noget tid undervejs.

Fynsk dronecenter: Samarbejde med Forsvaret har stor signalværdi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det fynske dronecenter i Odenses lufthavn, UAS Danmark, ser store muligheder i det nye test- og udviklingscenter for droner, som Forsvaret vil placere i lufthavnen.

Nyheden om, at Forsvarets test- og udviklingscenter for droner kommer til at ligge i Hans Christian Andersen Airport i Beldringe ved Odense vækker glæde hos det internationale testcenter og klynge for droner, UAS Danmark, der holder til i lufthavnen. Centret er en del af Regeringens nye forsvarsforlig.

Forsvarets tilstedeværelse i lufthavnen bliver set som officiel blåstempling af UAS, som ifølge kommerciel chef Michael Larsen har været undervejs siden det forrige forsvarsforlig.

- Det her er en formalisering af det samarbejde og vil betyde, at der kommer en højere aktivitet i den relation, siger han.

Han mener, det er for tidligt at sige, hvor stor betydning det kan få for det fynske arbejde med droner, men det kan kun blive bedre af, at man nu kommer til at arbejde dør om dør med Forsvaret.

Det er ikke meget, der står om det nye testcenter i forligsteksten. Ifølge det fynske folketingsmedlem Trine Bramsen (S) vil det i første omgang kun lægge to-tre nye arbejdspladser på Fyn, men potentialet er flere hundrede og måske endda tusinde arbejdspladser på sigt.

Umiddelbare effekter af Forsvarets dronecenter på Fyn
Øget droneflyvninger fra Forsvarets side i det fynske testcenter - og dermed også en naturlig platform for samarbejde og udviklingsprojekter med de virksomheder, som kommer i testcentret.

Vidensdeling - Forsvaret vil have repræsentant med i rådgivning af udviklingen omkring testcentret.

Tilstedeværelse i testcentret.

Kilde: UAS Danmark.

Testflyvninger

Michael Larsen håber på, at Forsvaret vil udnytte UAS' faciliteter og kompetencer og bruge muligheden for at testflyve droner.

- Signalet i et fast samarbejde med det danske forsvar har en stor signalværdi over for kunder og samarbejdspartnere i både ind- og udland, siger han.

Der er til en start grænser for den militære tilstedeværelse i lufthavnen, da der også er civile aktiviteter med eksempelvis charterflyvning. På sigt vil det dog ikke være umuligt med en mere permanent militær base, lyder vurderingen.

Blandt de virksomheder, der samarbejder med med UAS Danmark ser man også stort potentiale i forsvarets tilstedeværelse.

I en pressemeddelelse siger Søren E. Petersen, Vice President for Military Sales i virksomheden Scandinavian Avionics, at Forsvarets involvering i et nyt center vil give industrien øgede muligheder for at samarbejde med forsvarets droneenheder om udvikling og test af systemer og komponenter til droner.

Det vil også give mulighed for samarbejde om drift og vedligeholdelse, test og certificering af droner og droneudstyr.

Fynsk dronecenter: Samarbejde med Forsvaret har stor signalværdi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce