Den tidligere formand for Liberal Alliances Ungdom, Rasmus Brygger fra Odense, meddelte tirsdag på Facebook, at han melder sig ud af Liberal Alliance.

25-årige Rasmus Brygger, der tidligere har siddet i Liberal Alliances hovedbestyrelse og været formand for Liberal Alliances Ungdom fra 2012 til 2014, melder sig nu ud af partiet.

Det skrev han tirsdag på sin Facebook-profil:

"Da jeg meldte mig ind i partiet, da det stadig var ungt, var det på alle måder spækket med liberale visioner - ikke kun på det økonomiske, men på alle områder. Og selvom jeg på flere områder nok var mere liberal end de fleste i partiet, så ville jeg gerne bruge tusindvis af timer på at støtte partiet. Fordi partiet bevægede samfundet i en mere liberal retning. Men ligesom mange andre partier - og måske endda også i større omfang - er flere blevet betaget af nationalkonservative ideer, som jeg fra mit perspektiv ikke længere kan støtte op om."

I protest

Rasmus Brygger skriver videre, at det ikke har været en let beslutning at tage, og at han ikke føler, at det har været en ene-beslutning.

"Men beslutningen er allerede taget for mig, efter partiets øverste ledelse gentagne gange har gjort det klart for mig, at jeg ikke længere er ønsket i partiet. Og da jeg stadig har en stor respekt for mange i partiet, så glæder det mig i det mindste også, at der ikke længere er nogen, der skal føle, at de skal drages til indtægt for mine holdninger."

Selvom han melder sig ud af partiet, fortsætter han sit medlemskab i Liberal Alliances Ungdom.

Fyens.dk har talt med Rasmus Brygger, men han har ikke villet kommentere yderligere på sin afgang.

Fik regning for manglende licens

Rasmus Brygger blev landskendt, da han i 2013, mens han var formand for Liberal Alliances Ungdom, fortalte, at han nægtede at betale licens.

- Jeg har da et fjernsyn, men bruger ikke DR's produkter - ser hverken deres fjernsynsprogrammer eller hører radio. Jeg synes ikke, deres nyheder er redelige og ser heller ikke det andet, de laver. Jeg kommer nok alligevel til at se noget en gang om måneden på DR, når jeg alligevel zapper rundt - men det er også maksimalt, sagde Rasmus Brygger i januar 2013 til BT.

Allerede dengang var han på kollisionskurs med moderpartiet, da han ønskede at afskaffe stats-tv:

- DR leverer ikke mere objektiv journalistik end andre - det er farvet journalistik. Der burde ikke være nogen form for offentlig indblanding i nyhedsformidlingen overhovedet, sagde han blandt andet.

- Jeg kunne godt tænke mig at tage et opgør med Liberal Alliance omkring det her, for partiet mener noget andet end os. Men de fleste borgerlige partier burde egentlig være for at afskaffe licensen, sagde Rasmus Brygger, efter han i februar 2013 havde modtaget en regning fra DR på 7000 kroner.

Jeg har netop meldt mig ud af Liberal Alliance. Da jeg meldte mig ind i partiet, da det stadig var ungt, var det på...

Posted by Rasmus Brygger on Tuesday, March 29, 2016