Fynsk bedrager lokket i fælde

Politiet måtte rekvirere en lastbil for at tømme værkstedet hos en 24-årige bedrager, der har plattet sig til værktøj og haveredskaber over hele Fyn under dække af at være ansat i virksomhederne NCC ogTarco. Her ses Hans Christiansen, Odense Politi med en ny motorsav. Th. ses kriminalassistent Ulrik Knudsen, Middelfart Politi.
Foto: Peter Leth-Larsen

Fynsk bedrager lokket i fælde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FIDUS: 24-årig odenseaner købte værktøj og redskaber over hele Fyn under falsk identititet

En 24-årig bedrager fra Odense troede, det var en ren rutinesag, da han torsdag aften skulle hente en motorsav med tilbehør til en samlet værdi af 13.000 kroner hos firmaet Pedersen & Madsen i Middelfart.

Med iskold professionalisme havde han bildt forretningsføreren ind, at han var ansat ved Tarco Industries i Nyborg, og at han købte ind for firmaet.

Indtil videre havde han haft stor succes med lignende bedragerier i en stribe forretninger over hele øen.Her havde han skiftevis udgivet sig som ansat i Tarco og entreprenørfirmaet NCC.

Ved hjælp af den falske identitet havde han omdannet sit værksted ved landejendommen i Højby til et mindre værktøjsmagasin. Gennem de seneste to måneder havde han nemlig købt værktøj og haveredskaber for flere hundrede tusinde kroner på andres regning.

Men i Middelfart gik det galt for den 24-årige odenseaner, der i virkelighedens verden er ufaglært maskinfører. Den professionelle fupmager blev lokket i et baghold.

Mand lugtede lunten

Michael Nielsen, forretningsfører hos Pedersen & Madsen, lugtede lunten.

- Han ringede flere gange i løbet af ugen for at forhøre sig til en bestemt motorsav med tilbehør. Han var meget professionel og oplyste uden tøven detaljer om Tarco. Alligevel fornemmede jeg, at der var et eller andet galt med fyren, fortæller Michael Nielsen.

Hans fornemmelse blev bekræftet, da han kontaktede Tarco, hvor det ikke umiddelbart var muligt at komme til at tale med den person, som havde bestilt motorsaven. Samtidig hørte han fra en leverandør, at andre forretninger over hele Fyn havde problemer med en person, der købte varer under falsk identitet.

- Da det gik op for mig, at jeg havde at gøre med en fupmager, besluttede jeg mig for at lokke ham i en fælde, forklarer Michael Nielsen.

Politiet lå på lur

I telefonen havde den 24-årige forklaret, at han ikke var i stand til at hente saven inden for åbningstiden. Derfor blev aftalen, at varerne skulle stilles på et aftalt sted ved forretningen i Middelfart efter lukketid.

Middelfart Politi havde to mand liggende på lur, da den 24-årige klokken 17.30 torsdag aften rullede ind på vaskepladsen bag ved forretningen i en firehjulstrukket bil.

- Jeg havde nøje valgt vores vaskeplads, fordi den er omgivet af fem meter høje vægge på tre af siderne, så han ikke kunne stikke af, fortæller Michael Nielsen.

Taget på fersk gerning

Den 24-årige forsøgte imidlertid ikke at flygte, da han blev taget med bukserne nede. Han frøs nærmest til is, da to betjente pludselig dukkede ud af mørket. Og på stedet erkendte han sig skyldig i omfattende bedrageri.

En ransagning af mandens bil afslørede fire nye hækkeklippere, mens der ventede en overraskelse til politiet, da de tog med den 24-årige mand hjem til Højby.

- Huset var fyldt med værktøj og haveredskaber. Det meste var helt nyt, forklarer vicekriminalinspektør Ove BrixTherkildsen, Middelfart Politi.

Værktøjsmagasin

Endnu er det ikke opgjort, nøjagtigt hvor meget den 24-årige mand havde nået at samle sammen. Men værkstedet og et tilstødende lagerrum rummede blandt andet seks motorsave, to havetraktorer, plæneklippere, buskryddere, sømpistoler, et svejseværk og adskillige skruemaskiner. Kosterne blev i går fjernet fra ejendommen.

Ove Brix Therkildsen tør endnu ikke fastslå det nøjagtige økonomiske omfang af bedragerierne, men han bekræfter, at der er fundet værktøj for flere hundrede hundrede tusinde kroner hos den 24-årige.

- Han har fortalt os, at han har lavet numrene flere steder rundt over hele Fyn. Indtil videre har han erkendt ni forhold. Men foran os står et større opklaringsarbejde, siger Ove Brix Therkildsen.

Han opfordrer fynske forhandlere af værktøj eller haveredskaber til at tjekke, om de har haft besøg af den 24-årige bedrager.

- Mange ved givetvis endnu ikke, at de har været udsat for bedrageri, da det endnu ikke er gået op for dem, at regningerne ikke uden videre bliver betalt, siger Ove Brix Therkildsen.

En værktøjsfreak

Han fortæller, at intet tyder på, at den 24-årige havde tænkt sig at videresælge værktøjet og haveredskaberne.

Tilsyneladende er han bare begejstret for skruenøgler og maskiner -"en værktøjsfreak", som kriminalassistent Ulrik Knudsen udtrykte det efter at have været med til at tømme den 24-åriges bopæl for koster.

Fynsk bedrager lokket i fælde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce