Fynsk bandeleder udvist: Europæisk domstol indleder sag mod Danmark

Mahmoud Khalil Salem, der går under kaldenavnet FisFis, blev i oktober 2011 idømt seks års ubetinget fængsel for vedvarende og organiseret narko-kriminalitet, samt vold og trusler. Han blev samtidig udvist. Nu vil Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol se på, om det var i strid med menneskerettighederne.
Foto: John Fredy

Fynsk bandeleder udvist: Europæisk domstol indleder sag mod Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Menneskerettighedsdomstolen har bedt den danske stat om bemærkninger i sagen om udvisning af bandeleder.

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tager det første skridt til at behandle sagen om den danske udvisning af bandelederen Fisfis fra Odense, der har otte børn i Danmark.

Det oplyser Fisfis' advokat Michael Juul Eriksen, efter at den kriminelle palæstinenser blev udvist som følge af en afgørelse i Højesteret i 2011.

- Det går fremad ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

- De har startet sagsbehandlingen og har lavet et større indlæg, som de har sendt til den danske stat, som har fået indtil januar om at sende bemærkninger, siger Michael Juul Eriksen til Ritzau.

- Så det ser ud til, at domstolen vil realitetsbehandle sagen, fortæller advokaten.

Sagen mod Fisfis med det borgerlige navn Mahmoud Khalil Salem har tidligere været i både by- og landsret, hvor straffen lød på seks år fængsel for omfattende salg af hash, afpresning og trusler.

Han slap dog begge gange for udvisning på grund af hensynet til konen og sine otte børn, som alle har dansk pas. Men det ændrede Højesteret til udvisning for bestandigt.

En af dommerne i Højesteret mente dog, at udvisningen var i modstrid med menneskerettighederne, og nu ser det ud til, at Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg vil se på sagen.

- Det er lidt et nåleøje at komme igennem og få sin sag behandlet, fordi de modtager op imod 50.000 klager om året og kun kan behandle meget få. Så bare det, at de tager sagen, betyder, at de godt kan se, at der er noget i den, siger Michael Juul Eriksen.

Forsvareren mente i Højesteret, at rigsadvokat Jørgen Steen Sørensen lå under for politisk pres.

Efter landsrettens dom var flere politikere, deriblandt tidligere integrationsminister Søren Pind (V) og Dansk Folkepartis daværende leder, Pia Kjærsgaard, ude at kritisere dommen. De ønskede Fisfis udvist.

Fisfis afsoner i øjeblikket resten af sin fængselsstraf, hvorefter han skal udvises til enten Syrien eller Libanon, hvis udlændingemyndighederne kan få en af landene til at modtage ham, og ikke Menneskerettighedsdomstolen omgør den danske dom.

Fynsk bandeleder udvist: Europæisk domstol indleder sag mod Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce