Det velhavende ægtepar Hanne og Jens Jørgen Madsen fra Odense har købt halvøen Egholm ved Skælskør for 21,4 millioner kroner. Med i prisen fulgte blandt andet hovedgården Egholm og tre sommerhuse.

Opdateret kl. 11.30. Vi skrev tidligere, at handlen drejede sig om en ø i Limfjorden, men det er en anden Egholm, der ligger der.

Har du 21 millioner kroner i overskud, kan du købe en ø.

Og det er netop, hvad et velhavende ægtepar har gjort. Ifølge TV2 Fyn er det ægteparret Hanne og Jens Jørgen Madsen fra Odense, der har købt øen Egholm i Storebælt med tilhørende bygninger.

I maj sidste år blev øen sat til salg for 23,5 millioner kroner, og ifølge Boliga er øen netop blevet solgt for en samlet pris på 21.435.000 kroner.

Udover øen på 102 hektar følger en herskabelig hovedbygning på 626 kvadratmeter samt flere driftsbygninger. Dertil kommer tre sommerhuse, der alle ligger tæt på havet.

Øen ligger i Storebælt ved Skælskør og er forbundet med en dæmning til den noget større Agersø.

Til TV2Fyn siger Jens Jørgen Madsen:

- Vi ser øen som en langsigtet investering, hvor vi får mulighed at udleje øens hovedbygning til særlige formål. Derudover er det et pænt stykke jord, som vi vil drive. Begge ting vil ske med respekt for den eksisterende natur på øen. Vi holder meget af at nyde naturen, og den er netop enestående på Egholm.

Formue skabt på mink

Hanne Birkerod Madsen og Jens Jørgen Madsen bor i Allerup sydøst for Odense og har to voksne børn.

De driver en minkfarm, men deres væsentligste økonomiske aktivitet er virksomheden Hedensted-Gruppen, som ægteparret ejer sammen med deres børn.

Den er en af verdens største leverandører af produkter og tjenesteydelser til pelsavlerbranchen, både nationalt og internationalt.

Hedensted-Gruppen blev stiftet i 1971 og er en familieejet virksomhed, der også omfatter produktionsvirksomhed i Polen samt et omfattende forhandlernetværk.

Især siden 2009 har virksomheden haft meget store overskud - for eksempel 56 millioner kroner før skat i 2013/14. I det seneste regnskab faldt resultatet dog til 19 millioner kroner før skat.

Ifølge det seneste regnskab har familiens koncern en værdi på 234 millioner kroner.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktion i Odense. Jeg skriver både til Fyens.dk, Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har tidligere været mad- og boganmelder på avisen, arbejdet som webjournalist og været nyhedsredaktør på den tidligere radio Klubben i Fynske Medier, Jeg bor i Odense med min datter.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.