Den konservative Morten Weiss-Pedersen citerer Lenin, når snakken falder på miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen

De Konservative kan godt fortsætte sit samarbejde med regeringen, selv om statsministeren skulle vælge at holde fast i Eva Kjer Hansen som miljø- og fødevareminister.

Det mener Morten Weiss-Pedersen, gruppeformand for De Konservative i Middelfart Byråd.

Meldingen kommer efter, at statsministeren sent onsdag eftermiddag fortalte, at de fire borgerlige partier har aftalt en møderække for at forhandle en tillægsaftale til landbrugspakken, som skal vedtages i morgen.

Dikkende lammehale

- Eva Kjer Hansen har indtil nu været en dikkende lammehale for Bæredygtigt Landbrug. Det skal der laves om på. I de kommende forhandlinger skal vi have markante indrømmelser og garantier på miljøområdet, siger Morten Weiss-Pedersen.

- Men hvordan mener du, at I kan fortsætte samarbejdet med en regering, der har en minister, som I ikke har tillid til.

- I politik behøves man ikke elske hinanden. Og jeg må minde om, at alternativet meget vel kan være en Mette Frederiksen ledet regering. Det er bestemt ikke noget ønskværdigt scenarie.

I fald af et fortsat samarbejde med Eva Kjer Hansen i ministerstolen, bør der blive holdt skarpt øje med hende.

- Her kan jeg blive nødt til at citere Lenin: Tillid er godt, men kontrol er bedre.

Pape har gjort det godt

Selv om De Konservative skulle ende i en situation, hvor partiet accepterer Eva Kjer Hansen på et ministerkontor, mener Morten Weiss-Pedersen, at hans parti og partiformand kan holde hovedet højt.

- Er det så ikke stort ståhej for ingenting.

- Nej, ikke hvis vi kan få markante indrømmelser på miljøområdet. Så har vores partiformand fået det maksimale ud af vores seks mandater i Folketinget

  • Schmidt_Sander_(2015)_001

    Af:

    Som nyhedschef er det mit job at igangsætte og prioritere de historier, som vi bringer på fyens.dk og i Fyens Stiftstidende. En sjælden gang imellem får jeg også tid til at komme lidt til tasterne. Jeg er uddannet som journalist i 2000 og har arbejdet som lokal- og nyhedsjournalist frem til foråret 2015, hvor jeg blev nyhedsredaktør på Fyens Stiftstidende. 1. september 2016 tiltrådte jeg jobbet som nyhedschef sammen med to andre kolleger i huset.

Mere om emnet

Se alle
29
Danmarks Naturfredningsforening: - Skaden er sket

Danmarks Naturfredningsforening: - Skaden er sket

5
Svane om ministerafgang: Eva Kjer tog en for holdet

Svane om ministerafgang: Eva Kjer tog en for holdet

17
Eva Kjer Hansen trækker sig som minister

Eva Kjer Hansen trækker sig som minister