Fynsk Bigfoot


Fynsk Bigfoot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordfynske medlemmer af Danmarks Naturfredningsforening vil nu have bekræftet et mysterium, der kan sidestilles med myten om Bigfoot i USA og Canada - selv om den ikke er helt lige så gammel som sin amerikanske pendant.

Den fynske version af uhyret er dog bare den sjældne skovmår, der formodes at holde til i området omkring Langesø på Fyn.

Ganske vist er skovmåren ikke blevet set i området siden 1960, men det betyder ikke - som Big-foot - at den ikke er der.

- Skovmåren er ekstremt sky og kun aktiv om natten. Om dagen sover den, og derfor er den næsten umulig at få øje på. Det er ikke utænkeligt, at den findes derude, selv om ingen har set den i mere end 40 år, siger formand for Danmarks Naturfredningsforening Nordfyn, Kurt Holm

For at løse mysteriet har de nordfynske naturfolk netop sat 20 redekasser op i skovene, og der er en meget enkel måde at se, om en skovmår bruger dem.

- En skovmår lægger sin afføring som territoriemarkering - typisk oven på redekassen. Så hvis vi en dag ser, at der ligger afføring oven på en af de redekasser, som vi har sat ud, vil det være et stærkt tegn på, at en mår har taget redekassen i brug", forklarer Kurt Holm.

Forsøget på at knække skovmårmysteriet på Nordfyn er et led i et større skovmår-projekt, der er sat i gang i Danmark.

Fynsk Bigfoot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce