Formand for Fyns Politiforening opfordrer ledelsen i Fyns Politi til klart og tydeligt at få kommunikeret ud, hvad der er op og ned i bødesagen.

Blev betjente i Svendborg beordret ud for at skrive bøder for trafikfarlige forseelser i december med besked om, at der stod 4,5 millioner kroner på højkant, som politiassistent John A. Henriksen skriver i en kronik, og som politiassistent Birger Jensen bakker op om?

Eller beror det hele på en misforståelse - en kommunikationsbrist opstået på ordrens vej ned gennem politiets hierarki - som politiinspektør Johnny Schou har forklaret?

Steffen Daugaard, formand for Fyns Politiforening, ved ikke, hvilken af de to forklaringer, der er den rigtige. Men det er en sag, som den øverste ledelse bør tage hånd om hurtigst muligt, mener han.

- Det kalder på, at man får kommunikeret ud, hvad der helt præcist er sket, og hvem der haft ansvaret, siger han til Fyens.dk og fortsætter:

- Lige nu stritter det i alle retninger. Det kan ingen være tjent med, og det kalder på, at ledelsen redegør for, hvad der er op og ned i det her. Det vil jeg bede den øverste ledelse om at gøre i morgen (torsdag, red.), siger Steffen Daugaard.

Sagen tog fart, da politiassistent John A. Henriksen i en kronik kritiserede beslutningen om at beordre betjente i Svendborg til at lægge alt andet til side og i stedet udskrive bøder for trafikforseelser, fordi man var bagud på måltal, hvilket ville koste Fyns Politi 4,5 millioner kroner.

Politiinspektør i Fyns Politi Johnny Schou har efterfølgende afvist, at der for Fyns Politi er tale om en økonomisk gevinst ved at udskrive bøder for trafikforseelser.

  • Seymore_Martin_(2015)_07

    Af:

    Jeg er digital jourhavende på Fyens.dk, derudover er jeg madanmelder og skriver fra tid til anden også bog- og cd-anmeldelser. Jeg er medlem af Odense Fødevarefællesskab og er frivillig ved Odense International Film Festival.

Mere om emnet

Se alle
1
Pensioneret betjent: Servicen fra politiet bliver ringere og ringere

Pensioneret betjent: Servicen fra politiet bliver ringere og ringere

Debat: Fyns Politi - én samlet enhed

Debat: Fyns Politi - én samlet enhed

2
Avisen mener: Politiet skal passe på troværdigheden

Avisen mener: Politiet skal passe på troværdigheden