Fyns Politi om bøde-rekorder: Vi er ikke ude på at tjene penge

Lederen af færdelspolitiet peger på, at politiet først og fremmest tænker på trafiksikkerhed, når de vælger, hvor fotovognene skal stå.

Fyns Politi om bøde-rekorder: Vi er ikke ude på at tjene penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Leder af færdselspolitiet Jesper Pedersen understreger, at Fyns Politi ikke tænker i kroner og øre, men på trafiksikkerheden, når fotovognene rykker ud.

På motorvejen, Middelfartvej og Tietgens Allé i Odense har I i årets første ni måneder udskrevet mere end 15.000 bøder for over 32 millioner kroner. Hvorfor har I haft særligt fokus på de steder?

- På Tietgens Allé har vi haft et særligt mål for at få nedbragt den gennemsnitlige hastighed med tre procent. Det skyldes blandt andet, at vi har fået en del borgerhenvendelser om, at der bliver kørt for stærkt.
På motorvejen har der blandt andet være fokus på vejarbejderne, så man kunne sikre et ordentligt arbejdsforløb. Og Middelfartvej er almindeligt kendt som en vej, hvor der bliver kørt meget for stærkt.

Hvilke overvejelser gør I Jer, når I placerer fotovognene?


- Vi har en analytisk tilgang, hvor vi kigger på, hvor der bliver kørt for stærkt og hvor der sker fleste ulykker med personskade og uheld med dødelig udgang. Men vi har også fokus på de henvendelser, vi får fra borgere og kommuner.

Men det er først og fremmest trafiksikkerheden, I har fokus på?


- Ja, den står allerøverst. Jeg vil gerne slå en tyk pæl igennem påstanden om, at vi er ude på at tjene så mange penge som muligt. Vi fokuserer på at højne trafiksikkerheden. Det andet er historie.

Et hurtigt regnestykke viser, at den gennemsnitlige bøde på Tietgens Allé og Middelfartvej har været på henholdsvis 1529 og 1345 kroner. Mange andre steder bliver der delt større bøder ud. Hvorfor måler I så meget de steder, når folk ikke kører voldsomt meget for stærkt?
Til gengæld er der mange, der kører for stærkt.

Men er de steder, hvor der bliver kørt meget for stærkt ikke et større problem for trafiksikkerheden end de steder, hvor bilisterne kører mindre for stærkt?


- Jo, men man bliver også nødt til at kigge på, hvad det er for et sted. Er det et sted med store trafikmængder eller steder, hvor der ind i mellem er nogle, der kører meget for stærkt. Hvis der kun er nogle få sager, kan man diskutere, om det giver mening at lægge så stort et tryk dér.


På Tietgens Allé er der gennemsnitligt blevet udskrevet en bøde hvert andet minut. Hvad fortæller det dig?


- Det fortæller mig, at det har været rigtigt at sætte ind dér.

Nogle bilister vil sikkert tage det som et tegn på, at man burde kigge på om hastighedsgrænsen burde sættes op. Hvad tænker du om det?


- Det er selvfølgelig også en vurdering, vi løbende har. Og Tietgens Allé er også blandt de veje, vi skal have kigget på. Uden at jeg dermed kan garantere, at hastigheden vil blive sat op. Vores opgave er at højne trafiksikkerheden og samtidigt sikre en god afvikling af trafikken.

Fyns Politi om bøde-rekorder: Vi er ikke ude på at tjene penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce