Fyns Politi jager MDMA-misbrugere: - De løber en stor risiko

Afdelingsleder ved Organiseret Kriminalitet hos Fyns Politi, Jens Langdal, understreger, at MDMA-forbrydere er lige udsatte, uanset hvor de får deres stoffer fra. Arkivfoto: Colourbox

Fyns Politi jager MDMA-misbrugere: - De løber en stor risiko

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyns Politi oplever ikke stigende MDMA-misbrug lige nu. Men ordensmagten er opmærksom på alle former for køb og salg af stoffer, forsikrer vicepolitiinspektør Jens Langdal, der leder afdelingen for Organiseret Kriminalitet.

- Hvor ofte beslaglægger I MDMA på Fyn?

- Når jeg trækker på løs statistik, kan jeg se, at vi har haft lidt under 50 sager begge de seneste to år. Det tyder på, at der ikke er nogen udvikling i det lige nu på fynsk jord. Men tallene er usikre, for hvis vi får fat i en hel gruppe samtidig, så giver det jo mange sigtelser på én gang, og hvis vi omvendt skruede op for visiteringerne, så ville vi få et større tal.

- En typisk sag kunne være, at vi træffer et ungt menneske i forbindelse med nattelivet, som udviser en mistænkelig adfærd. Så vurderer vi, at han er påvirket af stoffer og visiterer ham. På den måde finder vi ham i besiddelse af MDMA og sigter ham.

- To nylige dødsfald på Sjælland forbindes med MDMA. Får det jer til at gøre noget anderledes?

- Vi er altid opmærksomme på stoffer i nattelivet. For det vil vi selvfølgelig gerne være foruden. Det hører ikke til der. Men det er ikke sådan, at vi specifikt går ud og søger efter MDMA og spørger folk direkte til det. Vi reagerer over for alle dem, der går i byen, på samme måde, som vi altid har gjort.

- En forskerrapport fra Københavns Universitet fra 2017 påviste, at MDMA er noget af det, der handles mest med på hemmelige kryptomarkeder. Hvad betyder det for jeres efterforskning?

- Det er svært at svare entydigt på. Men man skal stadigvæk have det fremsendt til et sted og have fat i stoffet fysisk. Og hvis du bestiller ting på nettet - om det så er med bitcoins eller på et kryptomarked - så efterlader du dig nogle spor. Så du løber en stor risiko uanset hvad. Det gælder også, hvis du selv kører ned og henter det et sted.

- Når der bliver sendt MDMA eller andre stoffer med posten, så bliver det oftest fanget i toldcentrene i Kastrup eller Fredericia, og så får vi det overdraget derfra.

Fyns Politi jager MDMA-misbrugere: - De løber en stor risiko

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce