Vicepolitiinspektør og leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet, Henrik Justesen, kan ikke udelukke, at der er flere mistænkte i sagen om de mange påsatte brande i Odense, hvor en 41-årig mand er blevet sigtet fredag.

Senioranklager Jacob Thaarup har sagt, at I har skullet koncentrere jer om mange personer i efterforskningen, men at der nu i hvert fald er styr på en af de mere interessante. Er det ensbetydende med, at der er flere mistænkte?


- Det kan jeg ikke udelukke, men nu må vi se. Jeg kan ikke på stående fod sige, at der bliver flere anholdelser. Det er i hvert fald ikke noget, der står lige for døren, lad os sige det sådan. Men der er mange, der skal afhøres, det vil der altid være i sådan en sag.


Hvem er det?


- Det er vidner, der har ringet ind, som har gjort sig forskellige observationer og sådan noget.


Er det folk, der først er kommet frem, efter I nu har sigtet den 41-årige?

- Det er ting, der er kommet frem under efterforskningen. Der er for eksempel folk, der har fortalt, at de har set en cykelist der og der på det og det tidspunkt. Nu kan vi bedre forholde os til, hvad det er for noget, de har set. Det kan også være folk, vi allerede har talt med en gang, som vi nu skal have en snak med igen.

Hvor mange mistænkte har der løbende været i sagen?

- Det har jeg ikke det præcise tal på, men det er da en god håndfuld.


Det er blevet sagt, at I håber, at nogle kommer i tanke om observationer, som kan knyttes til den sigtede, og som kan være relevant i efterforskningen. Hvad er det mere præcist I håber på, at folk skal komme i tanke om?


- Sådan er det jo altid. Vi ved jo godt, at snakken går nu, og så kan det jo godt være, at der sidder nogle derude, som kommer i tanke om observationer, de har gjort, som de gerne vil fortælle politiet om.

Har du oplysninger, du mener kan være relevante for politiet, skal du ringe på tlf. 114.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Påsatte brande: Mand erkender brand i Dalum-klubhus

Påsatte brande: Mand erkender brand i Dalum-klubhus

Erkender brand: Nægter fortsat fire brande

Erkender brand: Nægter fortsat fire brande

5
Påsatte brande: Gerningsmand brugte brandbare væsker

Påsatte brande: Gerningsmand brugte brandbare væsker