Der er flere lighedspunkter mellem et stenkast i weekenden og sagen fra et år siden ved Blommenslyst.

Det var et bevidst forsøg på at dræbe en eller flere personer, da der natten til lørdag blev væltet en tung sten ned på Den Fynske Motorvej.

Det er politiets umiddelbare vurdering af sagen, hvor en sort granitsten røg ned på kørebanen nær Blommenslyst.

- Vi er meget interesserede i henvendelser fra offentligheden, siger politikommissær Finn Wegner fra Fyns Politi mandag.

Dræbende stenkast

  • Storbritannien 2010: En 47-årig mand dør, efter at en gruppe drenge i 10-års alderen kaster sten gennem vinduet på hans lastbil i Kent.
  • Tyskland 2000: Nær Darmstadt dræbes en 20-årig kvinde, mens hendes bedstemor bliver livsfarligt kvæstet, da en gruppe teenagere kaster sten mod deres bil. Bilen rammer efterfølgende en anden bil og dræber en 41-årig kvinde.
  • USA 2014: En 52-årig kvindelig skolelærer fra Ohio bliver livsfarligt såret, da en gruppe teenagere kaster sten mod hendes bil fra en motorvejsbro i Pennsylvania.
  • USA 2010: En 23-årig kvinde dræbes, da to drenge på 15 og 16 år kaster sten mod hendes bil nær Rockingham, North Carolina.
  • New Zealand 2005: En 20-årig mand dræbes i sin bil, da en otte kilo tung betonklods kastes ned fra en bro ved Auckland. En 14-årig dreng idømmes fire års fængsel for manddrab.
  • USA 2003: En 33-årig kvinde dør i sin bil, da en 15-årig dreng kaster en stor isklump ud fra en bro ved Allentown, Pennsylvania.

Stenen vejer 39,8 kilo, og vægten er et af de elementer, som får den nye sag til at ligne hændelsen fra 21. august sidste år.

Dengang mistede en tysk kvinde på 33 år, Nelli Gosmann, livet, mens hendes mand Andreas blev alvorligt kvæstet, da der blev smidt en betonsten ned på motorvejen. Han lå i koma i flere uger og er i dag blind og plejekrævende døgnet rundt.

Parrets femårige dreng, der også sad i bilen, slap med overfladiske skrammer.

I den nye sag landede naturstenen mellem 20 og 50 meter fra et køretøj, oplyser Finn Wegner. En personbil, der kørte i østlig retning, nåede at undvige.

Politiet er interesseret i at høre om det, såfremt trafikanter på det relevante tidspunkt har set personer på broen ved Spedsbjergvej. Den ligger kun to kilometer fra den bro, hvorfra stenkastet skete sidste år.

Gerningstidspunktet i den seneste sag er lidt efter klokken tre natten til lørdag.

I øvrigt har politiet sikret dna-spor fra granitstenen, som er af den type, der ofte bruges i stensætninger i haver. Når undersøgelsen er klar, kan man sammenligne med tilsvarende spor fra sagen fra august sidste år.

Mandag formiddag har politiet allerede fået enkelte henvendelser.

- Men det er ikke noget, der har ført til et gennembrud i efterforskningen, siger Finn Wegner.

I sagen fra august sidste år har familiens bistandsadvokat i Danmark, Jan Holmén Olesen, varslet et erstatningskrav. Over for Ritzau har han bekræftet, at det godt kan blive i millionklassen.

Når man er offer for en forbrydelse, er man berettiget til erstatning. Ansøgninger afgøres af Erstatningsnævnet.

Mere om emnet

Se alle
1
Stenkastersag: Dåse med snustobak kan fælde gerningsmand

Stenkastersag: Dåse med snustobak kan fælde gerningsmand

Fyns Politi om de to sager med stenkast: - Vi tror, det er de samme, der står bag

Fyns Politi om de to sager med stenkast: - Vi tror, det er de samme, der står bag

5
14 måneder efter drab: - Kameraer har været alt for længe undervejs

14 måneder efter drab: - Kameraer har været alt for længe undervejs