Fyns Amt hænger på million-leje


Fyns Amt hænger på million-leje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OVERFLØDIGT: Fyns Amt har lejet nye kontorer i Vollsmose i 10 år - til ingen nytte
Bygningsarbejdere med sikkerhedshjelme er i fuld gang med at bygge om i Egeparken i Odense, så 300 embedsfolk i Fyns Amt kan få ny adresse i Vollsmose.

Fyns Amt har bundet sig til lejemålet i 10 år, og den samlede leje løber op i cirka 50 millioner kroner. Problemet er bare, at lejemålet er totalt overflødigt nu, hvor Fyn bliver en del af en syddansk region med hovedkvarter i Vejle.

- Det er jo skingrende sindssygt. Da amtet besluttede at indgå lejemålet i 2003, vidste man udmærket, at der var en ny amtsstruktur på vej. Det sagde jeg dengang, og det var derfor jeg stemte nej, siger Jørgen Pless, Borgerlisten.

Han var den eneste fynske amtspolitiker, der stemte imod satsningen på nye kontorer i Vollsmose.

- Det står fast, at vi juridisk er bundet til lejemålet i 10 år. Vi har endnu ikke gjort noget for at slippe ud af lejemålet, men alle muligheder skal undersøges, siger fungerende amtsdirektør Anders Møller Jensen.

Det var meningen, at alle amtets social- og undervisningsmedarbejdere skulle samles i Vollsmose, men nu er det usikkert, om der overhovedet kommer aktivitet i de 7000 kvadratmeter nye kontorlokaler i Egeparken.

- Det er ikke nogen simpel sag. Vi skal tage stilling til, om det bedst kan betale sig at lade lejemålet stå tomt, eller om vi skal opsige nogle andre lejemål i byen og flytte aktiviteterne til Vollsmose med de omkostninger, der er forbundet med det, siger Anders Møller Jensen.

Amtets topledelse vil tage fat i problemet straks efter sommerferien.

Hænger på kontrakten

Det står imidlertid fast, at amtet hænger på kontrakten, fastholder Boligforeningen Højstrup, der bygger og udlejer de nye kontorer.

- Men der er ikke noget i vejen for, at de kan fremleje det. Det kunne jo tænkes, at Odense Kommune kunne bruge kontorerne, når de overtager opgaver fra amtet, siger direktør Henning Kirk Christensen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Odenses borgmester Anker Boye (S).

I Vollsmose krydser man imidlertid fingre for, at der snart findes en løsning:

- Det må ikke komme til at stå tomt - det er jo begyndelsen til en spøgelsesby, siger Hanne Nielsen, der er formand fra kvarterløfts-styregruppen og beboerrepræsentant i Vollsmose.

- Det betyder utrolig meget for området at få de arbejdspladser hertil. Det vil give liv, aktiviteter og måske også kaste yderligere arbejde af sig i området. Hvis amtet ikke vil flytte ind, så håber jeg at andre vil, siger hun.

Fyns Amt hænger på million-leje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce