Fynbussagen: - Nu skal vi sago.... have renset luften

Per Jespersen er Nyborg Kommunes repræsentant i Fynbus og synes "sagomelme", der trænger til at blive luftet ud i bestyrelseslokalet i det regionale og kommunale trafikselskab. Arkivfoto: Jørgen Outzen.

Fynbussagen: - Nu skal vi sago.... have renset luften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Per Jespersen er medlem af Fynbus-bestyrelsen for Nyborg Kommune, hvor rute 920 stod for skud i den sparerunde, der nu er afblæst. Han skyder med skarpt mod direktøren for Fynbus.

Du er repræsentant for en af de kommuner, der havde en busrute i skudlinjen. Hvad siger du til den nye udvikling, som afblæser sparerunden?

- Den er jeg meget, meget glad for. Det glæder mig meget, at vi ikke skal ud og nedlægge ruter eller skære i ruter. Den sag har ikke været sjov - der er jo ingen, der har lyst til at stå og slås med sine borgere og forsvare sig eller gå til angreb på andre politikere. Jeg er da ikke gået ind i politik for at have lange knive i ærmet.

- Har du ligefrem været oppe at slås med borgere i din by?

- Jeg har da fået mange bemærkninger om, hvad fanden vi nu havde gang i i Fynbus, og hvad det var for noget at nedlægge vores busrute. Jeg er typen, der kan holde til mange bemærkninger, og vi er i bestyrelsen heldigvis nogle garvede gutter, de fleste af os, men det er nok ikke alle, der er skruet sådan sammen. Fynbus er da kommet på det fynske landkort, men det har været en uskøn sag.

- Uskøn hvordan?

- Først bliver en masse politikere malet op i hvert sit hjørne, så bliver det hele trukket i land. Jeg synes også, vores direktør (Carsten Hyldborg. red) til Fyens Stiftstidende siger det modsatte af, hvad bestyrelsen har fortalt ham dagen efter et bestyrelsesmøde.

- Hvad har han sagt?

- Ja, dagen efter at bestyrelsen har fortalt ham, at han skal finde alternative besparelser end på rute 110 og 920, går han ud og siger til jer, at det bliver de to ruter, der kommer til at holde for alligevel.

- Hvis det er regionens regnskab, den er gal med, så er det vel direktørens opgave at finde besparelser på de regionale ruter?

- Sgu da ikke, når han lige på et bestyrelsesmøde, hvor regionen er repræsenteret, har fået at vide, at han skal finde andre besparelser end rute 110 og 920. Vi vidste jo godt, at den forlængede køretid i Odense havde kostet regionen, men vi sagde også, at det ikke skulle straffes i landkommunerne. Vi trænger sagolmelme til at holde et bestyrelsesmøde, hvor vi får renset luften. Vi skal jo sidde sammen i fire år endnu.

- Ændrer den her sag på din tillid til ledelsen ved Fynbus?

- Jeg synes, vi skal have et møde i Fynbus, hvor vi får vendt tingene.

- Du svarer ikke på mit spørgsmål. Jeg prøver igen: Ændrer den her sag på din tillid til ledelsen i Fynbus?

- Du får det samme svar. Jeg synes, vi skal have et møde i Fynbus og få os en god snak.

- Hvad forstår du ved en god snak?

- Flere ting. Hvordan vi forhindrer, at sådan en regnefejl sker en anden gang. Jeg har fuld forståelse for, at der sker menneskelige fejl, for det gør der. Men jeg vil også have vendt, hvad der er sket af gode og dårlige ting i den her proces.

Fyens.dk har forelagt direktør Carsten Hyldborg kritikken fra Per Jespersen, og Carsten Hyldborg svarer, at han gerne tager debatten med Per Jespersen på et bestyrelsesmøde, men ikke i medierne.

Fynbussagen: - Nu skal vi sago.... have renset luften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce