Fynbus' million-regnefejl: - Den sag rokker ved min tillid til ledelsens tal

Anders W. Berthelsen sidder i bestyrelsen for Fynbus på vegne af Odense Kommune, og han er mildest talt ikke tilfreds med hverken regnefejlen eller den debat, som den nu afblæste sparerunde har givet.

Fynbus' million-regnefejl: - Den sag rokker ved min tillid til ledelsens tal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anders W. Berthelsen sidder i Fynbus-bestyrelsen for Odense Kommune og kalder regnefejlen og den unødvendige sparedebat om busruter for et misk-mask af oplysninger og en gryde, der aldrig skulle have været sat på bordet

En gryde, der aldrig skulle have været sat over. Et misk-mask af oplysninger. En fejl, der har skabt unødig frygt på gymnasier og i landområder.

Anders W. Berthelsen, medlem af Fynbusbestyrelsen for Odense Kommune, har ikke mange pæne ord til overs for den million-regnefejl, som i de seneste uger har sendt Fyn ud i en hed busdebat om mulig nedlæggelse af busruterne 110 og 920.

Fejlen er nu rettet og i stedet for at kigge ind i et tocifret millionunderskud, er der nu et lille overskud på godt en milion på de regionale ruter, som derfor hverken bliver beskåret kvart, helt eller halvt.

Anders W. Berthelsen fik orienteringen af Fynbus-direktør Carsten Hyldborg mandag aften og var ved at tabe underkæben.

- Jeg havde svært ved at tro, at det kunne være rigtigt. At der kunne være så store fejl på tallene, at billedet i dén grad er ændret. Vi må tage den internt i bestyrelsen, hvad der er gået galt, og jeg går ud fra, at direktøren har en forklaring. Men vi skal i hvert fald have strammet op på procedurer, så det ikke sker igen. For det her må ikke ske, siger Anders W. Berthelsen, der har fået hakker i sin tillid til ledelsen i Fynbus.

Regnefejl redder ruter
Fynbus har tidligere i år bebudet en sparerunde på ca. ti millioner kroner.Sparerunden havde de regionale ruter 110 og 920 i sigtekornet.

En regnefejl begået af Fynbus har nu aflyst sparerunden.

Et bebudet to-cifret millionunderskud på de regionale ruter er vendt til et lille overskud.

Begrundelsen for sparerunden har været styrtdyk i passagerantal.

Ifølge Fynbus egne tal er 2,6 millioner passagerer forsvundet på to år.

Letbanebyggeriet i Odense, overgang til Rejsekortet har ifølge Fynbus været hovedårsagerne til dykket.

Er letbanen skurken?

- Den her sag rokker ved tilliden til, om man kan stole på de oplysninger, man får. Vi kan alle sammen lave fejl, men det her har været et misk-mask af oplysninger. Der har været sjusset på nogle tal og nogle oplysninger, som så viser sig at være forkerte.

- Det er en gryde, der ikke skulle have været stillet på bordet, for alle ingredienserne i den var forkerte. Den har gjort borgere og gymnasierne usikre, den har skabt en land-mod-by-konflikt og en Odense-mod-resten-af-Fyn-konflikt, der slet ikke er der.

- Men det er vel menneskeligt at fejle? Det er også sket i Odense Kommune indimellem.

- Ja, det er også det, jeg siger - det er menneskeligt at fejle, men vi har debatteret ud fra oplysninger og økonomiske formodninger, der slet ikke holder stik. Nu venter jeg spændt på, om de udmeldte årsager til passager-dykket også ændrer sig - og om det store passagerdyk holder.

- Letbanen i Odense har hele tiden fået hovedskylden for det dalende passagerantal, men hvis det heller ikke holder stik, så har vi også fået skabt en hel unødvendig diskussion dér, lyder det fra Berthelsen.

Fynbus-direktør Carsten Hyldborg vil ikke offentligt kommentere kritikken fra Anders W. Berthelsen.

- Hvad bestyrelsesmedlemmerne mener om Fynbus, herunder min håndtering af diverse sager, er noget, vi snakker om i bestyrelsen, så det kan man bringe op på et bestyrelsesmøde. Det diskuterer jeg ikke med bestyrelsesmedlemmerne om i pressen, siger Carsten Hyldborg.

Fynbus' million-regnefejl: - Den sag rokker ved min tillid til ledelsens tal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce