I slutningen af december modtager betjente i Svendborg en ordre om, at de skal lægge alt andet til side og i stedet udskrive bøder for trafikforseelser - en historie, der har fået mange fynboer ud af debathullerne. Fralæggelse af ansvar, ikke overraskende og desværre del af tendens er nogle af de ting, som fynboerne nævner i debatten.

"Der sgu' opstået akut kø ved håndvasken", skrev Leo Mathis Berry på Fyens.dk, som reaktion på historien om, at de fynske betjente kort før jul var blevet bedt om at skrive flere bøder for trafikforseelser. Der manglede nemlig, ifølge et internt brev fra Fyns Politi, som Fyns Amts Avis har set, flere millioner i politiets pengekasse.

"Jeg har netop fået at vide, at vi SKAL nå målet for trafikfarlige forseelser i 2016. Det svarer ca. til 2 sager pr. mand pr. vagt. Der er efter sigende 4.5 millioner kroner på højkant ! - Det er ca. 12 årsværk!!!! Så forholdsordren herfra og resten af året er: - Ud på gader og stræder og skriv nogle af nedenstående sager." (sager vedrørende trafikforseelser red.)

Historien har sat godt gang i debatten på de sociale medier, og flere deler Leo Mathis Berrys holdning.

Politiet og trafikbøderne

I slutningen af december modtager betjente i Svendborg en ordre om at de skal lægge alt andet til side og i stedet udskrive bøder for trafikforseelser, fordi man er bagud på sine måltal, hvormed Fyns Politi kommer til at mangle 4,5 millioner kroner, når året rinder ud.Det affødte kritik i et debatindlæg i Fyns Amts Avis, mens politiinspektør i Fyns Politi, Johnny Schou, afviste, at der for Fyns Politi er tale om en økonomisk gevinst ved at udskrive bøder for trafikforseelser.

Kritikken er dog vedholdende, og byrådsmedlem for Venstre og politibetjent i Fyns Politi Birger Jensen fastholder kritikken af politiledelsen og skriver, at ordren om at skrive flere bøder ud ikke bunder i ønsket om øget trafiksikkerhed, men i et ønske om at opnå økonomisk gevinst.

Politiinspektør, Johnny Schou, afviser fortsat og siger, at der er tale om en misforståelse.

 

"Tja, kommunikation er en s(v)ær størrelse ... det samme er disciplinen rygsvømning!," skrev Kum Thurø på fyens.dk

"Rygsvømning i verdensklasse. Man slår sig på lårene af grin. Hvor dumme tror de, vi er. Alle ved da, at penge indkradsningen fra landsmænd er vigtigst. Så hvis du vil noget godt for samfundet, så bryd loven, betal ved kasse et, og gå glad i seng velvidende, at du er med til at holde hjulene i gang," skrev Kom Boye Samsøe på 'Fyens.dk's facebookside.

"ja noget skal der jo siges for at feje tingene under måtten....," skrev Pia Mølgaard Mortensen på 'Fyens.dk's facebookside.

"Ja - kan blot konstatere, at lorten atter engang altid falder nedad", skrev Mogens Kyed på 'Fyens.dk's facebookside.

Morten Achton Simonsen spurgte hvem, man mon skal stole på i denne situation. Ledelsen eller den lokale vagtchef, der har fået skylden for misforståelsen.

"Og hvordan står det ellers til med samarbejdsklimaet i det fynske politi - det seneste officielle var vel i efteråret hvor politiforeningen afbrød samarbejdet med ledelsen," uddyber han og skrev:

"Med mindre den lokale vagtchef, der eftersigende - på egen hånd - udformede den ganske detaljerede ordre tilstår, at det hele var hans ide, så har jeg desværre svært ved at se, at det samarbejde skulle være blevet meget bedre. I det mindste så giver ovenstående historie da grund til at give Politiassistent John Henriksen mere ret i sine dystre betragtninger omkring politiet, som han heldigvis valgte at dele med offentligheden 6 Januar i avisen. Jeg startede i udgangspunktet med et spørgsmål, og svaret er ikke ledelsen," skrev Morten Achton Simonsen.

- Flovt, men ikke overraskende

For flere af læserne kom historien, dog ikke som en overraskelse for dem.

"Det har jeg hørt på 1.hånd fra politibetjente selv. De har en kvote, de skal nå. Sådan har det været i mange år. Jeg synes, det er usmageligt," skrev Jeanette Jenny Jensen på 'Vores Svendborg's facebookside, der blev bakket op af flere:

"Sådan var det også under den tidligere ledelse. Det har fundet sted i mange år. Så lad være med at tøre den af på en mellemleder. Grotesk, at læserbrevet var sandt. Men det overraskede ikke," skrev Torben Bøilerehauge på 'Vores Svendborg's facebookside.

En tidligere betjent fandt hele miseren en morsom og 'ganske sørgelig':

"Morsomt at læse. Som tidligere betjent har jeg også før mødt dette opråb fra ledelsen, hvor man skulle nå måltal inden for færdsel. I de tilfælde blev det også nævnt, at kredsen blev ramt på økonomien, hvis tallene ikke blev nået. Det er da betænkeligt, at de ledere, som videregiver disse beskeder til almindelige betjente, opfinder argumenter, for at det skal gennemføres. Hvilke andre argumenter har den pågældende vagtchef så opfundet i forbindelse med anden sagsbehandling, som vedrører borgere. Næ, ser I, jeg var længe nok i politiet til at gennemskue dette røgslør, som øverste ledelse forsøger at lægge ud. Egentlig så er det jo ganske sørgeligt med den type ledere," skrev Martin Schwartzbach på 'Fyens.dk's facebookside.

- Samme billede i militæret og på sygehusene

"Det er da ingen hemmelighed, at forskellige mål skal opfyldes af politiet for at ledelsen kan få bonus ! Men det skulle da nok ikke have været ude på skrift !", skrev Henning Krog fra Fyens.dk.

Samme toner kom fra Joakim Jensen, og flere, der kom med et indspark om, at den måde at drive "virksomhed" på, ikke kun gør sig gældende i politiet. Men også i militæret og på landets sygehuse.

"Hvorfor spørger I ikke ind til politikredsens økonomi? Det her lyder som klassisk offentlig rammestyring - altså I har i 2016 et produktionsmål, der hedder x millioner. Hvis I kun producerer for x-4,5, får I tilsvarende mindre i 2017... Kaptajn Snupjens finder ud af, at han ligger under budget og skal selvfølgelig redde næste års pengepose.. Afsted på gader og stræder med alle de menige snupjenser! I militæret blev vi i december beordret på motororienteringsløb for at brænde diesel af, så vi fik samme brændstofsbudget næste år.. Sygehusvæsenet styres også mange steder af en lignende model", skrev han på Fyens.dk og fik opbaking fra Rasmus Bukholt:

"Især på sygehuse, hvor det kan være svært pludselig at slippe midler, kan de være nødt til at indkøbe ting, som ikke rigtig kan bruges til noget. Til gengæld bliver de ikke skåret. Og deres resterende budget videregives ikke til anden afdeling, der måske ikke har samme problem med overskud. Dengang usb-nøgler var noget, man brugte, blev især disse indkøbt med dette formål, og så kunne man jo dele dem ud, " skrev han på Fyens.dk.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
1
Pensioneret betjent: Servicen fra politiet bliver ringere og ringere

Pensioneret betjent: Servicen fra politiet bliver ringere og ringere

Debat: Fyns Politi - én samlet enhed

Debat: Fyns Politi - én samlet enhed

2
Avisen mener: Politiet skal passe på troværdigheden

Avisen mener: Politiet skal passe på troværdigheden