Fynboer tabte millioner i Tyrkiet

Mange fynboer har tabt store pengebeløb på investeringer i Tyrkiet.
Foto: colourbox

Fynboer tabte millioner i Tyrkiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Op mod 20 fynboer har tilsammen tabt millioner på at investere i ferieboliger i Tyrkiet, som aldrig er blevet bygget
Det er Torben Nielsen fra Odense, der har formidlet ejendommene. Han har selv tabt et tocifret millionbeløb og er ramt af konkurs

Udsigt til Middelhavet og 10 års lejekontrakt med garanteret lejeindtægt og alle fællesudgifter betalt.

Løfterne om økonomisk gevinst og tegningerne over ferielejlighederne i Tyrkiet solgte drømme til de op mod 40 danskere - heraf cirka 20 fynboer, der for fire år siden købte sig ind i det femstjernede ferieparadis Orient Palace i Kizkalesi-området.

De billigste lejligheder kostede blot 410.000 kroner inklusive møbler. Det lød næsten for godt til at være sandt. Og det var det.

I dag fortryder køberne, at de investerede i projektet, der aldrig er blevet bygget færdigt.

En af dem er 51-årige Carl Jeppesen fra Drigstrup ved Kerteminde, som har tabt 140.000 kroner på det tyrkiske eventyr.

- Jeg så ikke, at der var en risiko. Jeg har nok været lidt naiv, men jeg følte mig tryg ved, at det blev formidlet af en dansker, og at der stod et stort hollandsk firma bag, siger han.

Ferieboligerne i Tyrkiet skulle bygges af det hollandske firma Unifin Groep i samarbejde med tyrkiske Euro Holding. Begge selskaber er hårdt ramt af finanskrisen og mangler penge til at komme videre. Desuden er byggeriet forsinket af de tyrkiske myndigheder, som i en periode nægtede at godkende skøder til udlændinge.

Det var den odenseanske erhvervsmand Torben Nielsen, som via sit firma Callisto Real Estate formidlede ferielejlighederne i Danmark.

Tavs bagmand

For et par måneder siden lukkede han dog både Callisto Real Estates kontor og hjemmeside og kæmper nu med sit konkursramte ejendomsselskab City Bolig A/S i Odense.

Derfor ønsker han ikke at udtale sig om Tyrkiet-projektet, som han angiveligt selv har tabt et tocifret millionbeløb på. Således er Carl Jeppesen og de andre købere efterladt i et mørke af spekulationer om, hvad der er sket med deres penge.

Carl Jeppesen har indbetalt 125.000 kroner samt et honorar på 15.000 kroner til Torben Nielsens bankkonto, men kan ikke få svar på, hvad pengene er brugt til.

- Jeg synes ikke, at Torben Nielsen har gjort ret meget for de penge. Jeg ved, at han også selv har mistet penge på projektet, men han lovede, at han ville følge det til dørs, siger Carl Jeppesen.
Fakta
I dag fortryder køberne, at de investerede i projektet, der aldrig er blevet bygget færdigt.

Håbløst at få penge igen

Han er blevet tilbudt medlemskab af en hollandsk/belgisk forening af købere, der også er blevet snydt i det samme projekt, men vil ikke kaste flere penge efter sin dårlige investering.

- Det nytter jo ikke at bruge penge på en advokat, hvis pengene er væk, siger han.

Alt tyder nemlig på, at det vil være håbløst at forsøge at få pengene igen, som ifølge Torben Nielsen er gået til blandt andet administration og byggetilladelser i Tyrkiet.

I Irland har køberne været mere heldige.

De har nemlig haft held til at få indefrosset de 4,3 millioner euro, som de har indbetalt, mens retten afgør, om de kan slippe ud af deres kontrakter.

Fynboer tabte millioner i Tyrkiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce