Den 2. februar åbner en ny klinik Odense, hvor bi- og homoseksuelle mænd samt indbyggere med anden etnisk baggrund kan få taget en kviktest for hiv og syfilis.
Organisationen STOP AIDS vil bremse tilgangen af hiv-smittede. Derfor åbner de den 2. februar et checkpoint i Odense, hvor folk i risikogruppen kan blive testet for hiv og syfilis.

- Vi tester primært bi- og homoseksuelle mænd samt minoritetsetniske, men hvis der kommer en pige på 25 år, der hedder Mette, tester vi også hende, siger projektleder Per Slaaen Kaye.

Hurtigt, trygt og anonymt

I 2006 åbnede STOP AIDS en klinik i København. Antallet af brugere steg fra 97 i 2007 til 567 i 2010. Per Slaaen Kaye håber på, at klinikken i Odense vil blive lige så besøgt som den i København.

- Vi er meget spændte på, hvor mange der dukker op. Der er selvfølgelig færre bi- og homoseksuelle mænd i Odense end i hovedstaden, men vi håber alligevel, at klinikken bliver velbesøgt.

- Vi ved fra vores brugere i København, at de kommer på klinikken, fordi det er hurtigt og anonymt at blive testet hos os. Samtidig ligger vores klinik centralt - det vil den også gøre i Odense, siger Per Slaaen Kaye.

Svar efter 20 minutter

Vælger man at besøge klinikken i Odense, skal der sættes en time af til besøget. Svaret på kviktesten, en såkaldt priktest, får man efter 20 minutter, og resten af tiden går med rådgivning om sikker sex.

Klinikken kan findes på Jernbanegade 16, 2. sal og vil have åbent hver onsdag fra klokken 17-19.
  • fyens.dk