Fynboer om cigaretpriser: De skal stige, for så holder vi op med at ryge

Flere vil gerne stoppe med at ryge, og hæves priserne, vil det gøre det lettere at kvitte smøgerne. Det fortalte flere, da avisen fangede dem på gaden en tirsdag formiddag. Arkivfoto: Erwin Wodicka

Fynboer om cigaretpriser: De skal stige, for så holder vi op med at ryge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv rygere ønsker højere priser. Det var konklusionen, da Fyens Stiftstidende tog på gaden og spurgte, hvad en pakke cigaretter burde koste i den bedste af alle verdener.

Et flertal af befolkningen vil have prisen hævet på tobak. Gerne op til 90 kroner for én pakke, altså cirka det dobbelte af, hvad en pakke koster nu.
Det viser en ny undersøgelse, som DR har foretaget.

Men hvad siger fynboerne?

Avisen tog på gaden i Odense for at høre, hvad et udsnit af det odenseanske folkedyb siger til tobakspriserne. Er de dyre nok, som de er, eller skal prisen bankes i vejret?

Lasse Nielsen, 27, sælger

Lasse Nielsen, 27, sælger: Priserne må gerne stige, og det vil ikke gøre mig noget, at de stiger til det dobbelte. Det vil afholde mange fra at begynde, tror jeg, og få mange rygere til at stoppe. Jeg er selv ryger, vil gerne stoppe, og stiger priserne meget, så vil det være en afgørende faktor, som vil få mig til at droppe dem.

Inge Faarup, 55, sygeplejerske

90 kroner er måske for meget. Men priserne må gerne stige, synes jeg, det vil få færre til at ryge. Jeg ryger ikke selv, men de unge, jeg kender, som ryger, plejer selv at rulle deres cigaretter. Så man bør også hæve prisen på den tobak, hvis det skal batte noget.

Abdi Isaac, 17, folkeskoleelev

Jeg er ikke selv ryger, og jeg synes ikke rigtig, at jeg skal kunne bestemme over andre, som ryger. Så ja, jeg tror da det vil få folk til at stoppe med at ryge, hvis man hæver priserne, men det skal de selv beslutte i stedet. Så prisen er fin, hvor den er. Måske kunne den endda falde lidt.

Linn Bilsby, 23, universitetsstuderende

Jeg er selv ryger, så jeg kan på den ene side godt forstå dem, som ikke vil have det til at blive dyrere. Men på den anden side vil jeg gerne stoppe. Og hæves priserne, så tror jeg det vil være en stor hjælp. Det er på en måde lidt for nemt for mig at blive ved. Men det skal være en markant prisstigning, for når de hæves langsomt, så er det, som om ens smertegrænse følger med.

Helge Jørgensen, 65, holdleder på gravearbejde

Hjælper det folk til at stoppe, så synes jeg, det er en god ide, at man gør cigaretter dyrere. Det er helt fint. For min skyld gerne op til norske priser. Jeg ryger selv grønne Cecil, men jeg ville da stoppe, hvis de blev så dyre. Og det ville kun være fint.

Nuukaka Enoksen, 18, produktionsskoleelev

Priserne må gerne stige lidt. Det vil være bedre, for så vil det få folk til at stoppe med at ryge. Jeg ryger selv, og det ville få mig til at overveje det. I Grønland koster en pakke med 20 cigaretter 73 kroner. Hvis det også blev priserne i Danmark, så ville jeg stoppe.

Fynboer om cigaretpriser: De skal stige, for så holder vi op med at ryge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce